Röglebusen: De visste att något skulle hända

TT-SPORT

Ishockey. André Deveaux, som fick den längsta avstängningen som delats ut i svensk ishockey, tio månader, berättar nu sin version om vad som hände för Helsingborgs Dagblad.

Bland annat om att Rögle kände till Deveauxs planer och filmade händelsen.

På uppvärmningen inför den fjärde SHL-kvalmatchen mot Västerås i april 2015 slashade André Deveaux Västerås-backen Per Helmersson och slog även till honom i huvudet. Påhoppet var en hämnd för att Helmersson i matchen innan hade tacklat Deveaux så illa att han tvingades bryta matchen och fick, enligt honom själv, en hjärnskakning.

Deveaux, som fick en lång avstängning och sparkades från Rögle, berättar att Rögle kände till Deveauxs planer under uppvärmningen.

– Laget visste att något skulle hända. De sade till mig specifikt att jag kanske borde säga något eller skrämma honom under uppvärmningen för att vara säker på att jag inte skulle råka illa ut igen, säger han.

– De hade en kamera på mig under hela uppvärmningen som visar att Västerås spelare trippar mig när jag kommer nära mittlinjen.

Han har själv sett filmen, som har hemlighållits. Det är en annan film som offentliggjorts och som enbart visar Deveauxs påhopp.

– Jag ångrar att allt det här hände, men jag var i en omöjlig situation. Slashingen i sig själv... jag vet inte vad jag ska säga om den förutom att jag visste att något var fel med mig och att jag inte kunde riskera att bli tacklad bakifrån igen.

TT