"Falk betydligt större dragplåster"

Uppdaterad 2019-07-14 | Publicerad 2017-01-16

Skidor. Stina Nilsson är sliten och står över världscuptävlingarna i Ulricehamn i helgen.

Tråkigt för henne - och för arrangören?

Hanna Falk är ett betydligt större dragplåster, säger marknadschefen Pernilla Nimmermark.

Allt talar för att världscuptävlingarna i Ulricehamn blir en publiksuccé. Biljettförsäljningen tog fart ordentligt när Stina Nilsson gjorde succé i Tour de Ski och Pernilla Nimmermark tror på totalt 50 000 besökare under två dagar.

Men många skidsupportrar lär bli besvikna efter beskedet att Nilsson, Sveriges hetaste åkare efter tredjeplatsen i Touren, inte kommer till start.

23-åringen stod även över helgens tävlingar i Toblach och reviderar nu sitt program ytterligare för att komma så väl förberedd som möjligt till VM i Lahtis i slutet av februari.

"Stina behöver få tid för återhämtning och en träningsperiod efter succén i Tour de Ski", säger förbundskaptenen Rikard Grip till skidförbundets webbplats.

Uppväxt nära arenan

Men Nimmermark spelar ned betydelsen av Nilssons avhopp.

– Då är Hanna Falk ett betydligt större dragplåster eftersom hon är uppväxt 300 meter från arenan. Många kommer för att se henne, säger Nimmermark till TT.

TT: Men Nilssons återbud är väl knappast positivt för er?

– Nu lägger du orden i munnen på mig. Jag kommenterar inte enskilda åkare.

Halfvarsson tillbaka

Mer glädjande är att både Johan Olsson och Calle Halfvarsson gör comeback i världscupen. Efter succéstarten på säsongen fick Halfvarsson problem med luftrören och han har inte tävlat sedan i Lillehammer i början av december då han vann två lopp i minitouren.

"Det känns väldigt roligt att åter få se Johan Olsson och Calle Halfvarsson tävla i landslagsdräkten", säger Rikard Grip.

Även Charlotte Kalla är tillbaka efter att ha vilat i helgen.

På lördag kör damerna 10 km och herrarna 15 km i fri stil. På söndag är det stafetter i Ulricehamn.

TT