Bandysverige rustar för klassisk högtid

TT-SPORT

Bandy. Regerande mästarna Edsbyn går som tåget i bandyns elitserie.

I annandagsklassikern mot Bollnäs vill man fortsätta göra detsamma.

– Det är den roligaste matchen på året, säger Edsbyns Joakim Svensk till bandypuls.

Inför annandagsderbyt mot den bittra rivalen Bollnäs så leder Edsbyn bandyns elitserie efter 14 spelade matcher, varav man vunnit elva av dessa. Med andra ord så har de regerande svenska mästarna tidigt satt kurs mot att även nästa år få fira ett SM-guld.

Och mot sjätteplacerade Bollnäs får man infinna sig i att vara förhandsfavorit. Samtidigt är annandagsbandy inte som vilken annan matchdag som helst.

"Helt jämn match"

– Det är två jämna lag där Bollnäs har fler uttalade stjärnor medan vi har ett helt lag som är bra på alla positioner. Det känns som en helt jämn match, och den roligaste matchen på året, säger Joakim Svensk, libero hos serieledarna, till bandypuls.

Men tabellen är jämn, det skiljer till exempel bara tre poäng mellan femman Västerås och Edsbyn.

– Vi siktar på att stanna där även om det blir hårt. Det är ju lite så att det är andra lag som får rubrikerna, det känns bra att vi hela tiden får slå lite ur underläge. Vi har ju nästan samma lag och mycket att bygga vidare på och jag tycker att vi hela tiden blir bättre och bättre. Det kan bli riktigt bra, säger Svensk.

Storpublik på Zinkensdamm

I Stockholm väntar derby mellan Hammarby och Tellus. Då väntas det vallfärda runt 6000 till Zinkensdamm.

– Självklart ska det bli fruktansvärt kul att spela ett annandagsderby på Zinken, det kommer ju bli mycket folk och bra inramning, då är det riktigt kul att spela bandy, säger Hammarbybacken Felix Nyman till bandypuls.

Och det råder inga tvivel, enligt Nyman, om vilket lag som kommer att få mest stöd.

– I princip hela Zinken kommer väl hålla på oss, det kommer bli härligt att spela.

TT