Tolfte raka för Linköping

TT-SPORT

Ishockey. Serieledande Linköping öser på i SDHL och tog tolfte raka segern efter 2-0 mot Leksand. Denise Altmann sköt 1-0 med sitt 15:e mål för säsongen i första perioden och Moa Wernblom avgjorde definitivt med 2-0-målet med drygt sex minuter kvar av matchen.

Målvakten Florence Schelling höll sin sjunde nolla för säsongen och räddade 32 skott, däribland en straff från Liga Miljone.

Linköping har inte förlorat sedan den 15 oktober, mot just Leksand på bortaplan. Totalt har laget vunnit 22 av sina 24 matcher och leder serien med elva poängs marginal till tvåan Modo, som har en match mindre spelad.

Modo tog revansch på Luleå och vann bortamötet med 3-2 efter förlängning efter att ha förlorat hemma i fredags kväll. Modo vände 0-2-underläge och Jenelle Kohanchuk avgjorde.

Nykomlingen Göteborg har haft en tuff första säsong, men på lördagen kom lagets andra seger. Precis som i den historiska första vinsten var det nästjumbon SDE som stod för motståndet. Göteborg vann på bortaplan med 3-1 och Matilda Carlsson gjorde det matchvinnande målet.

TT