Världscupen i skicross 2015/2016

Dubbelt svenskt i skicross

TT-SPORT

Skicross. Elva månader efter den svåra knäskadan var skicrossåkaren Sandra Näslund tillbaka.

Och kom tvåa i samma backe som hon skadade sig.

Det var bara landslagskompisen Anna Holmlund som var snabbare.

De svenska tjejerna har fått en smakstart på säsongen. Anna Holmlund var tvåa i premiären och följde upp den tävlingen med att briljera i den tuffa banan i Val Thorens. Holmlund vann allt från försök till final.

– Jag är väldigt nöjd. Det här är riktig skicross i en bana med stora hopp som inbjuder till händelserika heat, säger Anna Holmlund, som vann världscupen totalt förra säsongen.

Mödosam väg

Att 28-åriga Holmlund skulle vara med och slåss om pallplatser från start i världscupen har inte överraskat någon.

Att Sandra Näslund skulle göra det hade färre räknat med. För 19-åringen har de senaste 11 månaderna varit en lång mödosam väg tillbaka efter den korsbandsskadad hon ådrog sig just i Val Thorens den 12 januari. Sandra Näslund avstod premiären i Montafon, hon och landslagsledningen har stämt av läget dag för dag och på fredagen var det dags.

Hennes comeback överträffade de flestas förväntningar.

Men inte landslagskompisen Anna Holmlund.

– Vi tränar ju ihop och jag har sett hur bra hon åker. Hennes tävling i dag var grym, hon kommer tillbaka efter skada och tangerar den bästa placering hon hittills gjort i världscupen, säger Anna, som gick hon till ledning direkt i finalen. Marielle Thompson, Kanada, kraschade strax efter starten och den franska veteranen Ophelie David, 39 år, tampades med Näslund om andraplatsen. Den 20 år yngre svenskan gick förbi i de tekniska partierna på slutet.

Siktar på repris

Herrstjärnan Victor Öhling Norberg har ryggbesvär och ställde inte upp i Val Thorens. Michael Forslund och Viktor Andersson åkte båda ut i åttondelsfinal.

På lördagen körs ytterligare en tävling i Val Thorens.

– Jag siktar på en repris, men det kan bli tufft att hålla undan för Sandra framöver, säger Anna Holmlund.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport

/

Världscupen i skicross 2015/2016

ÄMNEN I ARTIKELN

Världscupen i skicross 2015/2016

Anna Holmlund

Sandra Näslund

Skicross