San Jose vann efter förlängning

Publicerad 2016-06-05

Ishockey. San Jose tog igen ett 2-1-underläge mot Pittsburgh och vann tredje matchen i finalserien i förlängning.

– Vi förtjänade det, säger matchvinnaren Joonas Donskoi.

San Jose får lite andhämtning mot Pittsburgh i NHL-slutspelet, efter att ha tagit sin första seger i finalserien med 3-2 på hemmaplan.

Matchen var anfallsglad och fysisk. San Jose tvekade inte att fullfölja tacklingar, vilket tacklingsstatistiken 47 mot 17 vittnar om.

Pittsburghs Patric Hörnqvist gjorde mål genom en styrning av ett skott från Ben Lovejoy, Hörnqvists åttonde mål i slutspelet.

– Vi ger dem några gratischanser, och det kan man inte göra mot ett så pass bra lag, sade han i en intervju i periodvilan.

"Många chanser"

San Jose kvitterade sedan och tvingade matchen till förlängning, där finske Joonas Donskoi till slut lyckade göra segermålet, genom ett skott som via målvakten Matt Murrays mask gick in i målet.

– Det kändes fantastiskt, och jag tycker att laget förtjänade det. Det var den bästa matchen för mig hittills. Vi hade många chanser i övertid, säger Joonas Donskoi i en tv-intervju efter matchen.

Det var 24-årige före detta Oulun Kärpät-spelarens sjätte mål i slutspelet, hans första i finalserien.

– Jag har haft många chanser genom finalserien, jag tror att det var dags att den gick in, säger han.

Karlsson flyttade upp

San Joses forward Melker Karlsson fick chansen i förstakedjan, då Tomás Hertl är skadad.'

– Det är kul, de spelar så offensivt hela tiden och krigar om puckar nere i anfallszonen. För mig gäller det att ge pucken till (Joe) Thornton, så får han sätta fart på spelet. Mitt spel är som tidigare att kämpa och slita, så är det bara, säger Karlsson enligt Expressen.

Det står nu 2-1 i finalserien som avgörs i bäst av sju matcher. På tisdag, svensk tid, spelas nästa match, även den i San Jose.

TT