Sjögren: "Känns oerhört bra"

Publicerad 2016-12-19

Fotboll. Linköpings guldtränare Martin Sjögren lämnar damallsvenskan och tar över det norska damlandslaget.

– Det känns oerhört bra att ta över ett spännande landslag. Detta är ett steg i min karriär och jag kommer försöka utveckla Norge att bli ännu bättre, säger Martin Sjögren.

Sjögren, 39, tar över med omedelbar verkan och inleder tävlingsmatchandet med sommarens EM-slutspel.

Efter fyra år i Linköping blir det nu att sätta sig in i landslagsverksamheten.

– Det är ett EM direkt så det är bara att kasta sig in i hetluften på en gång. Det är kort om tid till mästerskapet, vi ska utveckla en tydlig plan. Det finns en stor potential i det här landslaget. Många unga spelare som är på väg att utvecklas ännu mer. Just nu vill jag mest sätta igång att arbeta, säger han.

Tränat damer i 13 år

Sjögren har varit verksam inom damfotbollen i 13 års tid, före Linköping var han i Malmö (numera Rosengård) och han har dessutom varit på plats på de allra flesta stora mästerskap de senaste åren.

Sjögren fanns även med i diskussionerna om att bli Pia Sundhages ersättare i det svenska landslaget, men det jobbet gick till Peter Gerhardsson.

– När jag blev kontaktad för sex-sju veckor sedan har Norge hela tiden varit dit jag vill komma, så jag är glad att det nu är klart. Som jag ser på Norge i dag så ser jag på ett landslag som är ett av Europas bästa, säger Sjögren.

"Fick den starkaste"

Landslagschefen Nils Johan Semb är nöjd med sin rekrytering.

– Det har varit en lång process. Vi hade många kandidater från början, men vi är väldigt säkra på att vi fick den absolut starkaste. Vi är inne i ett generationsskifte och Martin ska få tid att bygga och sätta sitt avtryck på detta laget, säger Semb.

Enligt NTB var de andra slutkandidaterna Nils Lexerød och Monica Knudsen. Sjögren ersätter Roger Finjord, som tvingades lämna jobbet i september efter missnöje i spelartruppen.

TT