Slovenska stjärnan saknar Torstenson

TT-SPORT

Handboll. Slovenien står näst på tur för Sverige i handbolls-EM. Och en sak förbryllar de kommande motståndarna: Att veteranen Linnea Torstenson saknas i det svenska laget.

– Det ger så klart oss en större chans, säger slovenska stjärnan Ana Gros.

Sverige vann sin premiär mot Spanien med 25-19 och fick en drömstart på handbolls-EM på hemmaplan. Nu vill Slovenien - som förlorade mot Serbien - göra allt för att sabba festen i nästa match på tisdagskvällen.

– Vi vill förstöra så mycket vi kan för Sverige. Det kommer bli väldigt tufft, speciellt med tanke på den svenska publiken. Om vi spelar som vi kan, bättre än mot Serbien, så kan vi ha chans, säger högernian Gros, som till vardags spelar i franska Metz.

– Inget är förlorat än, det är två matcher kvar. Vi kom inte hit bara för att bli en del av statistiken. Det kommer självklart vara en svår match för Sverige är ett riktigt starkt lag. Men det är en fröjd att få spela i en sån här atmosfär, så vi ser fram emot det.

Bland de svenska spelarna så vet slovenskorna vem de behöver ha extra koll på.

– Alla spelare är bra men vi måste vara försiktiga med speciellt Isabelle Gulldén. Hon är nyckelspelaren, hon sätter upp spelet så om vi kan stoppa henne är det bra. Men självklart finns det andra också, säger Gros.

Däremot är hon förvånad över att förbundskaptenen Henrik Signell valde att inte ta med Linnea Torstenson i sin EM-trupp.

– Ja, lite. Jag vet inte, jag fick bara höra det för två-tre dagar sedan. Det är tränarens beslut, men hon har varit en nyckelspelare, så det ger så klart oss en större chans, säger Gros.

TT