TT-Sport

Orutinerat Sverige slog Tyskland

TT-SPORT

Stockholm. Ett reservbetonat svenskt handbollslandslag inledde förberedelserna inför VM-kvalet mot Rumänien i juni genom att vinna mot Tyskland med 30-25.

Jim Gottfridsson - tillbaka efter EM-nobben - visade vägen med åtta mål.

Förbundskaptenerna Staffan Olsson och Ola Lindgren har valt att ta ut en ung, orutinerad trupp till träningsmatcherna i Sverige, för att sedan låta mer rutinerade spelare ta hand om två landskamper i Schweiz i helgen.

Från EM-truppen i januari återfanns bara linjespelarna Andreas Nilsson, Hamburg, och Jesper Nielsen, till vardags i Füchse Berlin, mot Tyskland i Eriksdalshallen i Stockholm - och båda fick ta stort ansvar så väl framåt som bakåt i rutinerade Magnus Jernemyr och Tobias Karlssons frånvaro.

Spelet präglades till viss del av orutin från båda lagen. Även tränarnas tyske motsvarighet Markus Baur ser matcherna som en chans att testa för framtiden, och tyska spelarna hade tillsammans 50 landskamper på meritlistan inför onsdagens drabbning.

Vassa avslut varvades med enkla tekniska fel och slarviga passningar, och lagen följdes länge åt målmässigt. Halvvägs in i den andra halvleken kunde Sverige gå ifrån till en fyramålsledning, och kunde sedan hålla undan resten av matchen.

Flensburgs Jim Gottfridsson, som nobbades inför EM i Danmark, var tillbaka som spelfördelare, stod för en stabil insats och blev bäste svenske målskytt med åtta mål.

På torsdagen möts lagen igen i Eskilstuna.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport