Det omöjliga kanske möjligt i CL

Stockholm. Chelsea och Dortmund är ute på omöjliga uppdrag - att vända Champions League-kvartsfinalerna.

– Vi kan vinna med två mål, men vi får inte bli för entusiastiska, säger Frank Lampard inför returmötet med PSG i kväll.

Real Madrid åker till Dortmund med en stadig 3-0-ledning, Paris Saint-Germain har 3-1 inför returen på Stamford Bridge.

Chelsea tar historien, arenan och tränaren till hjälp för att höja självförtroendet inför det svåra uppdraget.

Historien: För två år sedan förlorade Chelsea åttondelsfinalen mot Napoli med 1-3, men vann sedan hemma med 4-1. Chelsea gick sedan vidare och vann Champions League.

Arenan: Chelsea har åtta raka segrar hemma på Stamford Bridge.

Tränaren: José Mourinho har aldrig förlorat en kvartsfinal i det europeiska cupspelet.

Hitta balansen

Chelsea-veteranen Frank Lampard säger till klubbens webbplats att det gäller att tänka att det är möjligt att vända 1-3-underläget.

– Samtidigt måste vi hålla oss kyliga, inte bli för entusiastiska. Det gäller att hitta balansen, säger han.

Det finns en chans att Mourinho chansar och låter anfallaren Samuel Eto'o, som varit borta en tid med en lårskada, få spela.

– Men jag tar bara risken om den är liten, inte om han bara kan spela i tio minuter, säger Mourinho enligt The Guardian.

Paris Saint-Germain, som är ute efter sin första Champions League-semifinal sedan 1995, får klara sig utan Zlatan Ibrahimovic som fick sin lårskada i den första kvartsfinalen. Troligen tar Edinson Cavani hans plats.

Ronaldo spelklar

Dortmund har en svårare uppgift än Chelsea, tre måls underläge och inget bortamål i första matchen. Men lördagens 2-1-seger mot Wolfsburg i Bundesliga gav tyskarna ett allt starkare grepp om andraplatsen i ligan och därmed en direktplats till nästa Champions League-säsong.

– Det var viktigt att vinna och få en god känsla med sig till tisdag, sade tränaren Jürgen Klopp, enligt Reuters och AFP.

– Vi kommer inte att ge bort något gratis, ska försöka att göra två bra halvlekar och se vad det räcker till.

Real Madrid-stjärnan Cristiano Ronaldo har haft lite problem med ett knä, men tränade på söndagen och tränaren Carlo Ancelotti säger att Ronaldo kan spela mot Dortmund.

TT

Publisert: