VM-jokern Lagergren: "Väldigt spelsugen"

Av:  TT

Albin Lagergren är efter många om och men på plats i Kairo.
Albin Lagergren är efter många om och men på plats i Kairo.

Uppladdningen bestod av karantän och två träningar med Varberg, men Albin Lagergren kan bli en viktig VM-joker för Sverige.

– Jag är väldigt spelsugen och inte sliten för fem öre, säger hallänningen.

Albin Lagergren var ett stort leende efter att sent omsider ha fått ansluta till Sveriges VM-trupp och spela i den fenomenala segermatchen (34–20) mot Ryska handbollsförbundets lag.

Att det hade gått sex veckor sedan högernian gjorde sin senaste match med Rhein-Neckar Löwen märktes inte.

Inte heller att blixtresan till Egypten bjöd på ett stresspåslag när han sånär missade planet från Landvetter.

Eller att Lagergren knappt hade tränat någonting med landslaget inför matchen.

– Det sitter la lite i ryggmärgen, det är så himla enkelt att spela med de här spelarna. I det stora hela är jag väldigt nöjd med matchen och hela lagets insats, säger han.

Kamp mot klockan

Lagergren flög till Kairo på lördagen, perfekt tajming när högernian Linus Persson kvällen innan drabbats av en olycklig hjärnskakning. Sedan följde en kamp mot klockan och flera covidtester, innan Lagergren i sista stund hann bli spelklar till söndagskvällens match.

Senast Sverige spelade utslagsmatcher i ett mästerskap, EM 2018, missade Albin Lagergren slutet av turneringen på grund av en hjärnskakning. Att den här gången ha missat VM-starten på grund av covid-19 var tungt och läget kändes lite hopplöst när han så sent som i tisdags testade positivt igen.

"Väldigt roligt"

Men desto roligare att trots allt få vara med på slutet av VM. Lagergren ser fram emot kvartsfinalen på onsdag och han kan bli en svensk nyckelspelare under VM:s sista vecka.

– Det ska bli väldigt roligt, det är de roligaste matcherna när det är vinna eller försvinna. Det är klart att man vill vara med då, säger han.

– Jag har bara tränat på egen hand och två gånger med Varberg, men kroppen känns väldigt bra, samtidigt som nog många börjar bli lite småtrötta.

Efter bara en dag i Egypten hyllar Lagergren känslan i den svenska VM-truppen.

– Det finns en väldig lätthet, alla är väldigt avslappnade, sig själva. Och vi tror på det vi gör. Vi bara maler på hela tiden och det är ett väldigt härligt gäng, säger han.

På måndagskvällen avgörs det om Sverige får möta Argentina, Qatar eller Kroatien i kvartsfinal. Lagergren föredrar Argentina, men konstaterar samtidigt:

– För det här laget spelar det ingen roll vilket lag som står på andra planhalvan. Vi bara kör ändå.

Publisert: