Efterlängtad seger för Rangers

SPORT

Ishockey. Oscar Lindberg var en av målskyttarna när New York Rangers bröt sin sura förlustsvit i NHL-ishockeyn. Det blev, efter viss möda, till slut 4-3 mot Carolina Hurricanes.

Rangers hade inför måndagens match hemma i Madison Square Garden tre förluster bakom sig. Men redan 1.09 in i första perioden gjorde norske stjärnan Mats Zuccarello 1-0 i powerplay. I slutet av perioden var det dags igen, även nu i numerärt överläge, genom Skellefteåsonen Oscar Lindberg, som klippte till rakt framför målet.

Men segern satt långt inne. Rangers förlorade skotten för tredje matchen i rad och för 16:e gången den här säsongen.

Lindberg tyckte efteråt inte att matchen var någon höjdare rent spelmässigt, säger han till Aftonbladet.

– Vi tar lite smartare beslut och gör det lättare för oss själva än i de senaste matcherna, men vi är långt från där vi vill vara och behöver steppa upp det ordentligt till nästa gång.

Hittade ljusglimtar

Svenske stjärnmålvakten Henrik Lundqvist gjorde 33 räddningar - Carolinas Cam Ward 18 stycken.

– Det viktiga är att vi vinner och i alla fall hittar några ljusglimtar i vårt spel, säger Lundqvist till Aftonbladet.

Anaheims svenske forward Jakob Silfverberg har haft måltorka under hösten och hade inför matchen mot Vancouver bara gjort ett mål, i tom kasse dessutom. Natten till tisdagen kom det efterlängtade "riktiga" målet genom ett slagskott som betydde 3-0.

– Väldigt skönt att se pucken gå in. Det fanns mycket frustration bakom det där skottet, säger Silfverberg till Expressen.

Klubban höll

Även Rickard Rakell gjorde mål mot Vancouver (2-0).

– Med en klubba som var på väg att gå av också, men det var ju bara några sekunder kvar av perioden så jag tänkte att den håller lite till, säger han med ett skratt.

Anaheim vann till slut med 4-0.

TT