Forsberg hjälte när Nashville vände

SPORT

Ishockey. Filip Forsberg har hittat målet igen. Nashvilleforwarden gjorde två mål och utsågs till matchens bästa spelare när Arizona besegrades med 5-2 i NHL-ishockeyn.

Segern bärgades i tredje perioden när Nashville vände ett 2-1-underläge.

Förra säsongens svenska rookiestjärna (trea i nykomlingarnas poängliga) hade inför Arizonamatchen bara gjort tre mål i höst. Däremot hade han spelat fram till flera mål och efter ytterligare en assist i matchen mot Arizona har Forsberg svarat för elva målpass. Han har nu gjort 16 poäng totalt inklusive de fem målen.

– Det är ju en del av mitt jobb att göra mål, säger Forsberg till nhl.com. Det har varit frustrerande, särskilt när vi inte har vunnit. Så länge vi vinner spelar det ingen roll... Men självklart är det alltid kul att hjälpa laget till seger, särskilt på hemmaplan.

Straffar avgjorde

I Detroit gjorde Buffalos rookiemålvakt Linus Ullmark 42 räddningar men tvingades till slut till strafförlust mot svensklaget (4-5).

Gustav Nyquist svarade för två målpass och Jonathan Ericsson och Niklas Kronwall för en vardera för Detroit. Egentligen borde kanske Kronwall även ha noterats för ett mål. När Detroit gjorde 2-0 i mitten av den första perioden studsade hans skott på Justin Abdelkader och in förbi Ullmark i mål.

I straffläggningen räddade Ullmark Gustav Nyquists straff ganska lätt men Brad Richards kunde till slut ge Red Wings segern.

Förlängningsförlust igen

För nionde gången i höst förlorade Vancouver i förlängning. Los Angeles vann med 2-1 trots att Jacob Markström storspelade i Vancouvermålet och räddade 38 skott.

– Jag kan inte vara nöjd när vi förlorade. Jag är en del av laget och vi fick stryk, säger Markström till Expressen.

– Det är surt att vi förlorar när vi har ledningen i 40 minuter.

Daniel Sedin gjorde sitt tolfte mål för säsongen när han satte 1-0 till Vancouver efter knappt åtta minuter. I den tredje perioden kvitterade Drew Dughty och i förlängningen avgjorde Anze Kopitar.

TT