Ingen tidsplan för Woods comeback

SPORT

Golf. Tiger Woods vet inte när, eller om, han kan spela golf igen efter sina ryggoperationer.

Den snart 40-årige amerikanen har förlikats med tanken att karriären kan vara över.

Det var en blek kopia av den tidigare så karismatiske och självsäkre världsettan som höll en presskonferens på måndagskvällen på Bahamas. Han berättade om sin kamp för att komma tillbaka till golfen efter höstens två ryggoperationer då en del av en disk, som tryckt på och skadat en nerv, tagits bort.

– När det handlar om nerver finns ingen tidsplan, vilket är svårt att förhålla sig till. När kommer ljuset i slutet av tunneln? Jag vet inte, sade Woods.

– Jag lyssnar på läkarna, jag lyssnar på min fysio och tar det dag för dag. Jag vet inte om jag kan spela alls nästa år.

Rasat på rankningen

I många år sågs Woods som oslagbar. Woods var högst upp på golftronen under sammanlagt 626 veckor, mer än elva år. Men de senaste årens skadeproblem har gjort att han rasat till plats 400 på världsrankningen. Under 2014 spelade han bara sju turneringar, i år elva.

Woods sade att han inte tänker lägga av och att han verkligen hoppas komma tillbaka till världstoppen. Men han sade också att han skulle vara nöjd om han stannade på 14 majorsegrar och totalt 79 segrar.

– Jag hade en bra karriär i 20-30-årsåldern, jag har uppnått mycket under mina 20 år och jag hoppas att jag kan komma tillbaka och tävla mot de andra, sade han.

Mål att spela fotboll

Han är beredd på att ryggproblemen skulle kunna sätta stopp för karriären.

– Då hittar jag andra vägar. Utvecklar mina välgörenhetsprojekt, designar banor eller sysslar med andra projekt som jag har.

Hans första mål handlar inte alls om att svinga golfklubbor. Han vill bli så frisk att han kan spela fotboll och dyka med sina barn.

– Det finns inget som att kunna göra saker med barnen. Jag hoppas att jag kan göra det snart.

FAKTA

Tiger Woods

Född: 30 december 1975, Cypress, Kalifornien.

Bor: Jupiter Island, Florida.

Familj: Barnen Sam Alexis (född 2007) och sonen Charlie Axel (2009).

Blev proffs: 1996.

Meriter: 79 segrar på PGA-touren. 14 majortitlar; British Open 3, US Open 3, Masters 4, PGA-mästerskapen 4.

Skador: Tre knäoperationer genom åren, och flera spelavbrott på grund av knäproblem. Hälseneskador. Har haft ryggproblem i olika perioder sedan 2010.

TT-AFP