Thorgren väljer bort OS-test

SPORT

Snowboard. Snowboardstjärnan Sven Thorgren inleder i helgen en späckad säsong - där tävlingarna i OS-backarna i Pyeongchang inte får plats i kalendern.

– Jag får kanske åka dit och reka sedan, utanför tävlingssituationen, säger 21-åringen.

Den nyblivne Monte Carlo-bon Sven Thorgren lär få svårt att hålla räkningen på hur många flygmil det blir för honom den här vintern.

Den här veckan är det Air & Style-tävlingen i Peking som gäller. Sedan fortsätter resan direkt till Dew Tour-tävlingen i Breckenridge, Colorado. Och så där håller säsongen sedan på för Thorgren, med flera vändor till både Nordamerika och Asien. Vårens världscuptävlingar i den blivande OS-staden Pyeongchang väljer han dock bort.

– Det kommer krocka med Air & Style i Los Angeles. Jag kan bara inte missa LA om jag kvalar in dit, så då får man prioritera helt enkelt, säger Thorgren.

– Det hade varit en vits att åka dit (till Pyeongchang), men jag kommer kunna se klipp på hur det ser ut.

"Press att leverera"

TT: Vad går du in i säsongen med för känsla?

– Att jag har lite press på mig att fortsätta leverera det jag redan har lyckats med. Det är lite nytt för mig faktiskt. Sedan är det mycket som händer trickmässigt, det är tufft att ligga på topp. Jag har några specifika "triple-corkar" som jag har satt på träning, men behöver slipa lite mer på för att sätta på tävling. Jag har en plan och förhoppningsvis kommer det funka bra.

TT: Största målet i vinter?

– X-games och VM i Kina i mars.

Dubbla OS-chanser

TT: Och hur tänker du inför OS 2018?

– Just under OS-året är det absolut det största. Karriärmässigt är väl X-games jämförbart med att vinna OS, men jag tror ändå att ett OS är lite mer historiskt - fler kommer ihåg det i alla fall.

Sven Thorgren slog igenom för den bredare massan när han blev fyra i slopestyle i OS i Sotji förra våren. I Pyeongchang tillkommer dessutom tävlingsformen big air på snowboardprogrammet - vilket ger Thorgren dubbla chanser att lyckas.

– Rent historiskt har jag fler större vinster inom big air, så det känns ju såklart positivt och jättekul att det blir en OS-gren också.

FAKTA

Sven Thorgren

Född: 4 oktober 1994.

Bland meriterna: Fyra i OS i Sotji 2014 (slopestyle), trea i X-games i Aspen 2015 (slopestyle), etta i Air & Style i Peking 2013 (big air).

Aktuell: Inleder den här veckan en intensiv tävlingsvinter med Air & Style som avgörs i Peking fredag och lördag.

TT