Föll trots Lundqvists storspel

SPORT

Ishockey. Det blev en rysarmatch när New York-rivalerna Islanders och Rangers möttes i NHL-hockeyn. Trots lysande spel av Henrik Lundqvist föll Rangers med 1-2 efter straffar.

New York Islanders kapten John Tavares såg till att göra 1-0 drygt tolv minuter in i andra perioden. Men bara för att några minuter senare se svenske vänsterforwarden Viktor Stålberg kvittera 1-1 för Rangers, hans tredje mål under säsongen. Det slutade dock med förlust för Stålbergs lag efter en mållös tredje period och en mållös förlängning. Rangersstjärnan Henrik Lundqvist, som räddade 36 av 37 skott, släppte in den avgörande straffen. Kyle Okposo var den ende som lyckades få pucken i mål under straffläggningen.

Men Lundqvist var nöjd med matchen trots strafförlusten.

– Ja, det var en av våra bästa matcher för säsongen och även om det så klart känns lite surt att bara var en dragning från bägge poängen är det viktiga att vi börjar hitta vårt spel nu, sade han till Aftonbladet.

Även Stålberg var nöjd med insatsen.

– Jag tycker också vi gjorde en riktigt bra match. Framför allt såg det mycket bättre ut i defensiven än på länge. Vi tog bra beslut och begick nästan inga individuella misstag alls, sade han till tidningen.

TT