Femteplatser efter rekordslakt

TT-SPORT

Simning. Rumskompisarna Erik Persson och Simon Sjödin sporrade varandra till rekordslakt i kortbane-EM.

Det räckte till varsin femteplats.

– Jag gick för medalj, det ska jag ärligt säga, men man får vara nöjd när man slår personligt rekord med så mycket, sade Sjödin efter finalen på 400 meter medley.

Sjödin slog med 4.05,06 sitt eget svenska rekord med 1,61 sekunder i finalen och totalt 1,78 på två lopp.

Persson var snäppet värre på 200 meter bröstsim. Han putsade sitt eget svenska rekord till 2.04,42 genom att kapa 99 hundradelar i försöken och sedan ytterligare 1,05 i sin första mästerskapsfinal i karriären.

– Jag har haft en bra höst med förberedelser och så, det har flutit på och jag har toppat mig inför det här, förklarade han rekordslakten.

Persson, 21, var chanslös på medalj medan Sjödin, som har sin bästa chans på 200 meter medley, var knappt fyra tiondelar från prispallen.

Veteranen Sjödin, 29, är OS-uttagen (på 200 meter medley) och Persson hoppas få åka med till Rio på just 200 meter bröstsim.

– Det är klart att det här ger självförtroende och gör en extra motiverad, sade Persson som redan är i världsklass på att sova.

Det avslöjade rumskompis Sjödin:

– Han är en perfektionist och jag lär mig av det också. Just med sömnen, han sover tolv timmar per natt. Jag försöker, är väl uppe i elva timmar nu, skrattade han.

Louise Hansson blev sexa på 100 meter ryggsim efter att för tredje gången ha putstat sitt personliga rekord. Den här gången med tre hundradelar till 57,74.

Netanya TT:s utsände

ARTIKELN HANDLAR OM