Hotellkaos kan vänta Sverige i VM

TT-SPORT

Handboll. Dagen innan VM-premiären kan det svenska handbollslandslaget tvingas leta nytt boende.

Efter oroande uppgifter om dålig standard på hotellet i Danmark har Sverige skickat dit delar av ledarstaben - för att provsova i sängarna.

– Är det VM-standard? Nja, säger överledaren Sara Holmgren.

På lördag är det avkast i Sveriges grupp i handbolls-VM i Danmark. Alla lagen i gruppen, grupp B, bor på samma hotell utanför spelorten Næstved på Själland, dit Sverige anländer på fredag eftermiddag.

Men, frågan är om de kommer att bo på det hotell de blivit tilldelade. Anläggningen är en större kurs- och konferensgård med tre bäddar i varje rum, eller lägenhet.

Problemet är att två av bäddarna är sängar. Den tredje är - en bäddsoffa.

Det nederländska laget anlände till boendet redan under onsdagen, och skickade snabbt varningar till de spelare de känner i det svenska laget om att det var dålig nivå på boendet.

– Det finns ju en anledning till att jag är här i dag, säger Sara Holmgren, som reste över till Næstved redan på torsdagen tillsammans med målvaktstränaren Janne Ekman för att se över situationen innan resten av truppen anländer.

De båda sängarna ska vara okej, det är bäddsoffan som är problemet.

– Det är två sängar som är okej av tre. Vi ska provsova den sämre sängen i natt, säger Holmgren, som noga påpekar att resten av anläggningen är bra.

– Nej det är inte ett hotell. Är det VM-standard? Nja, säger överledaren Sara Holmgren.

Den svenska landslagsledningen har inte varit och inspekterat hotellet i förväg, utan det är arrangören som ordnar boendet för lagen. I slutändan är det internationella handbollsförbundet IHF som bestämmer om boendet är bra nog.

– De har pratat med holländarna i dag. Det är IHF som får ta i frågan.

TT: Om det inte fungerar här?

– Jag vet inte. Här (i Næstved) går det nog inte att lösa.

Næstved, TT:s utsända

ARTIKELN HANDLAR OM