Högström: "Vill vara kaxigare"

SPORT

Ishockey. I åratal har fansen skanderat: "Full fart framåt, håll tätt bakåt".

Nu är det Djurgårdens spelsätt.

– Vi vill vara lite kaxigare, sade Marcus Högström efter 4-1-segern mot Brynäs.

Det defensiva tänket finns fortfarande där. Men den här säsongen handlar mer om ett annat angreppssätt. Numera ska Djurgården sätta in pressen högre upp i banan, stressa motståndarna och se till att vinna tillbaka pucken snabbare än förra säsongen.

– I fjol var det som vi backade hem och försökte försvara oss hela säsongen, och det blev ganska jobbigt till slut, sade Marcus Högström.

– Vi vill ha pucken hela tiden och det är därför vi forecheckar högt för att få tillbaka den. Det är alltid lättare att spela med puck än utan.

Andersons volley

Taktiken visade sig vara effektiv hemma mot Brynäs.

Hemmalaget tog tag i matchen direkt men det var första i andra perioden, då orken tröt för gästerna, som tillvägagångssättet gav resultat.

Matt Anderson gjorde 1-0, på volley, efter 3.29 och 2.10 minuter senare ökade Robin Alvarez på till 2-0.

Trean stod sedan Marcus Högström för i numerärt överläge.

– Jag försökte komma runt forwarden för att få skottläge. Sedan kastade jag bara in den framför mål och det var bra skymning framför målvakten, sade han.

Ett mål som i det läget var viktigt för Djurgården. För sedan kom - som oftast under säsongens matcher - en liten svacka.

– Det blev lite fram och tillbaka där, och vi kontrollerade inte spelet. Det måste vi ta lärdom av. Det gäller att hålla hög nivå match efter match, sade Högström.

– Vi måste fullfölja hela vägen. Vi har inte spelat klockrent under hela matcher än så länge. Vi har höga toppar men det sedan kommer det lite för många dalar, som i andra perioden där de fick några lägen.

TT: Orkar man spela så här hela säsongen?

– Det går lättare och lättare, och jag trycker att det går bättre och bättre.

"Vinner rättvist"

Marcus Högströms 3-0-mål stod sig i 1.02 minuter. Sedan hade Brynäs reducerat genom Ponthus Westerholm.

Men närmare än så kom inte gästerna.

I stället ökade Djurgårdens Philip Holm på till 4-1 i numerärt överläge.

– Tycker att vi vinner rättvist. Vi var hetare och satte in puckarna lite hårdare framför mål. Samtidigt som vi gjorde det bra hemåt. Det var en rättvis seger. Vi gjorde vad som krävdes, sade Högström.

Med segern har Djurgården två raka trepoängare. Brynäs är inne i en negativ trend med tre raka förluster.

– Vi krigade på bra men Djurgården var bättre i princip hela matchen, och vi har en del att jobba med. Vi har en viktig match igen på lördag, sade Tommy Sjödin, assisterande tränare.

TT