Ny förlust för NY Rangers

SPORT

Ishockey. Det blev femte förlusten på sex matcher för New York Rangers när Colorado vann med 2-1 i NHL-ishockeyn.

För Avalanche var det fjärde segern på sex matcher.

– Skönt att få vinna igen, säger Gabriel Landeskog.

Landeskog, och Carl Söderberg, fick assistpoäng till Matt Duchenes 2-0-mål.

– Duchene är stekhet, säger Landeskog till Expressen om kedjekompisen som gjort 14 mål under hösten.

Colorado hade en tung start på säsongen och är fortfarande sist i sin division. Men gapet upp till Winnipeg är nu bara tre poäng.

– Vi har spelat bättre under den senaste månaden när det gäller defensiven, säger Landeskog.

Rangersmålvakten Henrik Lundqvist spelade inte matchen mot Colorado. Oscar Lindberg gjorde Rangers mål i tredje perioden och är med sina tio mål näst bäste svenske målskytt i hela NHL. Daniel Sedin i Vancouver har gjort tolv mål.

Toppar svenskligan igen

Washington har motsatt form mot Rangers. Sjätte raka segern kom borta mot Montreal. Vinst med 3-2 och en passningspoäng av Nicklas Bäckström. Washington gjorde första målet i matchen, och det har betytt seger i tolv av 13 matcher i år för Washington.

Patrick Kane gjorde poäng för 21:a matchen i rad när Chicago föll med 3-4 mot Ottawa. Men Kane har långt upp till Wayne Gretzkys NHL-rekord, poäng i 51 matcher i rad. Erik Karlsson passade till tre av Ottawas mål och gick åter upp i topp i svenskarnas poängliga på 29 poäng (5-24).

Första målet

Jacob Josefson gjorde sitt första mål för säsongen och Eddie Läck stod i mål när Carolina föll med 1-5 hemma mot New Jersey. Publiksiffran var usel, 9 254 är inte ens halvfullt.

Henrik och Daniel Sedin passade fram Alexander Edler till 1-0 för Vancouver hemma mot Dallas redan i matchens första minut. Henrik Sedin hade ytterligare en målgivande passning men Dallas vann matchen med 4-2.

TT