Vardy kan tangera gammalt rekord

SPORT

Fotboll. En herre vid namn Jimmy Dunne nätade i tolv matcher i rad för Sheffield United för 83 år sedan.

Och varför dra upp det nu?

Det beror på Jamie Vardy.

Leicesters anfallare, han som för bara några år sedan spelade amatörfotboll i Stocksbridge Park Steels, kan tangera Mr Dunnes prestation på lördag eftermiddag. Vardy behöver bara göra vad han gör som bäst och mest den här hösten när både han och Leicester tar Premier League med storm:

Mål.

I match efter match.

Ännu en fullträff, borta mot Swansea, och 28-åringen passerar ännu en milstolpe i en udda karriär som tagit rejäl fart under erfarne Claudio Ranieri, den italienske managern som nye BP-tränaren Olof Mellberg så sent som i måndags lyfte fram som en källa till visdom och inspiration.

Vardy passerade senast mot Manchester United (1-1) Ruud van Nistelrooys rekord (mål i tio raka matcher) från 2003 i Premier League.

Tre poäng viktigast

Nu är det Jimmy Dunnes rekord från säsongen 1931-1932 i den gamla engelska förstadivisionen han är ute efter. Eller kanske inte. Vardy, som är född i Sheffield, verkar var den som minst hetsar upp sig i ståhejet kring den pågående rekordjakten. Som han säger till Sky Sports:

– Jag har bara blicken fäst vid att hjälpa Leicester att ta tre poäng i helgen. Om någon annan gör det vinnande målet, så blir jag glad.

Leicester är högst överraskande med i toppen efter 14 omgångar, bara sämre målskillnad skiljer klubben från ledande Manchester City. Båda har 29 poäng och ett koppel klubbar hakar på tätt bakom. Bland annat Arsenal som tar sig an Sebastian Larssons och Ola Toivonens Sunderland hemma på Emirates. Arsenals långa skadelista är näst intill tragikomisk. Senast mot Norwich försvann Alexis Sánchez och Santi Cazorla på obestämd tid. Enligt brittiska medier kan Cazorla vara borta i närmare fyra månader.

Leenden i Liverpool

Då är det muntrare i Liverpool där Jürgen Klopp klev in med sitt leende och sin energi för två månader sedan. Liverpool har vunnit sju av de åtta senaste matcherna i alla turneringar och närmar sig stadigt täten i ligan. Klopp har bara förlorat en av sina elva första matcher och hyllas förstås.

– Leendena är tillbaka. Han har lyft fansen, personalen och man kan se att han även lyft spelarna, säger Steven Gerrard som tränat med sin gamla klubb.

– Man kan se vilken skillnad det blivit med honom (Klopp). Han är mycket skicklig taktiskt och han ger spelarna självförtroende. Man ser hur känslosam han är vid sidlinjen. Han är en vinnare. Han visar det varje dag på träning och under matcherna, säger mittbacken Martin Skrtel till tidningen Liverpool Echo.

FAKTA

Mest skadedrabbade klubbarna

Enligt Sky Sports är det här klubbarna som drabbats av flesta antal skador sedan säsongsstarten 2010 i Premier League:

1) Arsenal, 422.

2) Manchester U, 402.

3) Newcastle, 353.

4) Tottenham, 350.

5) Aston Villa, 318.

TT