Blåvitts klubbdirektör slutar

SPORT

Fotboll. IFK Göteborgs klubbdirektör Martin Kurzwelly får lämna sitt uppdrag. Bakgrunden är de stora ekonomiska problem som klubben brottats med.

– Jag vet spelets regler, säger han till gp.se

Kurzwelly fick beskedet i söndags och nyheten läckte ut. På en presskonferens under fredagseftermiddagen lade IFK Göteborgs klubbledning korten på bordet.

– Ekonomin är ansträngd i IFK Göteborg. Det är svårt hitta balans mellan kostnader och intäkter. Ekonomin är ansträngd men under kontroll. Kris använder vi oss inte av. Vi har nu ett åtgärdspaket för att inte hamna i kris, säger ordföranden Karl Jartun.

– Vi lever i en krass värld, jag är pragmatiker. Vi har nått mål på det sportsliga planet, mål som gäller omsättning och resultat, det har vi missat. Jag vet spelets regler och accepterar styrelsens beslut. Det blåser lika mycket här som ute, men jag tror på framtiden, säger Kurzwelly.

Publiksnittet har varit högt och laget var tvåa i allsvenskan, men det har uppenbarligen inte räckt för att få pengahjulen att snurra. I veckan stod det exempelvis klart att man måste göra nedskärningar i personalen för att sänka kostnaderna. Klubbens kock får gå, vilket väckte ett visst rabalder bland spelare och sponsorer.

Martin Kurzwelly tillträdde som klubbdirektör 2013. Han kom då som ett jobb som affärsområdeschef på Svenska Mässan.

TT