Växjö vann utan att imponera

SPORT

Ishockey. Spelet var inte särskilt bra.

Men tillräckligt.

– Inte vår bästa match men likförbannat hittade vi ett sätt att vinna, sade Växjömålvakten Cristopher Nihlstorp efter 4-1 mot Karlskrona.

Insatsen i första perioden lär vara något som Växjö-spelarna vill förtränga fort. Spelet fungerade inte alls, och mesta tiden handlade om att rensa bort puckarna framför storspelande Cristopher Nihlstorp.

Ett spelsätt som höll i 21.49 minuter.

Sedan brast det.

Slarv i försvaret

Och det var efter slarvigt försvarsspel av Cory Murphy, då kanadensaren gav bort pucken till Karlskronas Riley Holzapfel. Landsmannen bockade och bugade - och hittade fram till Filip Cruseman. 25-åringen visade sedan kyla och list när han överlistade Nihlstorp fram till 1-0.

– Det är sådant som händer. Och jag tycker ändå att den defensiva biten var bra, sade Nihlstrop, som stoppade 31 av 32 skott, till C More.

– Man har alltid en plan i försvarsspelet. Tycker att de städade bra omkring mig och jag såg de flesta av puckarna.

Där och då var Karlskronas ledning ett rättvist resultat.

Men det var även ett mål som fick igång det regerande mästarlaget.

Heikkinen kvitterade

Ilkka Heikkinen kvitterade 42 sekunder senare och efter 10.39 hade gästerna fullbordat vändningen när Joakim Hilding satte 2-1 på straff. Innan perioden var över ökade Gustav Rydahl på till 3-1.

Sedan stängde Växjö igen, satte 4-1 i tom bur genom Adam Burish och tog klubbens fjärde trepoängare från de fem senaste matcherna.

På lördag ställs klubbarna mot varandra igen. Då i Växjö. Och Per Hånberg, Karlskornas tränare, ser det som en möjlighet till revansch.

– Ja, det är så man får se det. Tycker att vi har spelat bättre ishockey de senaste tre matcherna. Nu hade vi inte marginalerna på vår sida. Tycker ändå att vi gjorde en bra hockeymatch, sade han till C More.

TT