Fördel Luleå i back to back-möte

TT-SPORT

Ishockey. Luleås grovjobbare Karl Fabricius fastställde slutresultatet till 2-0 mot Modo med ett mål i tom kasse i SHL-hockeyn på fredagskvällen.

– Jag vann en åkduell mot deras back, sedan var det bara att skjuta, sade 33-åringen efter sitt andra mål för säsongen.

Segern var Luleås femte på de senaste sex SHL-matcherna och innebär att laget klättrar en placering i tabellen, till nionde plats.

Modo, som inte tagit någon trepoängare på bortais under säsongen, var länge med i matchen.

– Modo var bättre än oss i inledningen av första perioden, sedan tycker jag att vi spelar upp oss och tar över, sade Karl Fabricius.

– Jag tycker vi gör en relativt bra bortamatch där vi ger oss själva chansen att vinna, sade Fredrik Olausson, assisterande tränare i Modo efteråt.

– Vi gör mycket rätt i försvarsspelet men Luleå är ett bra lag på hemmaplan, sade han.

Hög fart

Ångermanlänningarna har spelat upp sig efter tränarbytet för en månad sedan och har tre segrar på de senaste sex matcherna.

Trots det ligger laget fortfarande näst sist i tabellen.

Norrlandsderbyt spelades i hög fart i långa sekvenser med få avblåsningar. Lagen turades om att ha initiativet, med visst övertag för Luleå.

Mittrundan kändes som en illustration av begreppet Hawaiihockey.

– Jag kan förstå det, båda lagen har starkt försvarsspel och vi bytte chanser med varandra hela tiden, det var nog inget som tränarna gillade att se, säger Karl Fabricius.

Bra målvakter

Två bra målvakter, Jonathan Bjurö i Modo och Joel Lassinantti i Luleå, storspelade och det dröjde till mitten av sista perioden innan första målet kom.

Då slog Jacob Lagacé till med ett hårt skott från tekningscirkeln i krysset bakom Modomålvakten. Johan Forsberg stod för den fina framspelningen.

Modo flyttade upp sitt spel efter målet men Luleå höll emot med effektivt försvarsspel.

Med två minuter kvar tog Modo ut målvakten, men chansningen misslyckades.

Redan på lördagen får Ångermanlandslaget chans till revansch. Då väntar back to back-möte mot Luleå i Örnsköldsvik.

Modospelarna skulle direkt efter fredagsmatchen i Luleå sätta sig i bussen för hemfärd.

– Då ska vi sätta oss och analysera matchen och fundera på hur vi ska vinna returmötet. För det är klart att vi har chansen, sade Fredrik Olausson.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM