Stoke slog Manchester City i blåsten

SPORT

Fotboll. Marko Arnautovic och Xherdan Shaqiri satte hemmafansen på Britannia Stadium i extas.

Mittenlaget Stoke vann fullt rättvist mot Premier League-ettan Manchester City, 2-0.

Segern var fullt rättvis och samarbetet mellan österrikaren Arnautovic och schweizaren Shaqiri imponerande stort.

– Jag är väldigt nöjd med resultatet och sättet vi spelade på. En briljant laginsats med bra balans mellan defensiv och när vi gick till anfall, säger Stokemålvakten Jack Butland.

Hemmalaget kom ut starkt och gjorde 1-0 redan i den sjunde minuten. Shaqiri, den lille kreatören, tog sig runt på högerkanten och storväxte Arnautovic vräkte sig fram i straffområdet och överlistade Joe Hart.

Åtta minuter senare var det dag igen. Shaqiri vände bort en City-statist på mittplanen och slog en genial djupledsboll som Arnautovic petade förbi Hart.

Intressant målvaktsduell

Det blåste rejält på Britannia, något som stjärnorna i Manchester City verkade ogilla, men hemmaspelarna lät sig inte störas. De gånger Kevin De Bruyne & Co kom till avslut var Butland alert.

– Om de hade fått in ett mål kanske det hade blivit en annan match, säger Butland, som gick vinnande ur den engelska målvaktsfajten med Joe Hart.

– Det var härligt, men jag spelar inte mot honom, utan mot deras offensiva spelare. Jag har sett upp till honom (Hart) länge och han har varit lite som en mentor för mig.

Stoke kunde ha drygat ut ledningen i den andra akten, inte minst borde anfallsspetsen Bojan ha gjort sitt fjärde ligamål i höst.

Hattrick av Mahrez

City saknade lagkaptenen Vincent Kompany, mittfältsmotorn Yaya Touré, fjolårets skytteligavinnare Sergio Agüero och ytterligare ett par stjärnor. Tunga avbräck som inte ens stjärnfyllda Manchester City klarade av att ersätta.

Riyad Mahrez, 24, gjorde hattrick när Leicester bortabesegrade Swansea och gick upp i serieledning. Managern Claudio Ranieri har med små medel skapat ett riktigt vasst lag och när skytteligaledaren Jamie Vardy för en gångs skull gick mållös av planen, klev alltså algeriern Mahrez fram.

Chelsea åkte på en chockförlust hemma mot Bournemouth. Gästernas inhoppare Glenn Murray hade varit på planen i två minuter när han gjorde matchens enda mål - misstänkt offside - i den 82:a minuten. José Mourinhos lag ligger, smått ofattbara, 17 poäng bakom Leicester.

Tabelltvåan Arsenal vann programenligt, 3-1, hemma mot Sunderland. Ola Toivonen spelade en timme för gästerna.

Manchester United och West Ham delade på poängen i ett mållöst möte på Old Trafford.

TT