Polen: "Sverige är stora favoriter"

SPORT

Handboll. Polen vann över Kuba med 27-22 i handbolls-VM - men segern satt överraskande långt inne.

Nu sätter Polens förbundskapten press på Sverige inför söndagens match.

– Nu är vi underdogs. Sverige är stora favoriter, säger Kim Rasmussen.

Dansken Rasmussen tränar till vardags de svenska stjärnorna Isabelle Gulldén och Linnea Torstenson i CSM Bukarest, och avskräcks inte av det faktum att Torstenson är tillbaka i speldugligt skick efter knäoperationen.

– Linnea har inte spelat handboll på fyra månader så hon kan inte vara som bäst. Men bara att hon är där gör att de andra kan vila lite mer. Det svenska laget är starkt. De har inte haft de bästa förberedelserna, men vi hade väldigt bra förberedelser och levererade det här, säger Rasmussen som inte var nöjd med hur Polen agerade i stora delar av matchen mot Kuba.

Kudlacz fantastisk

Kubanskorna pressade Polen i den första halvleken och ställningen i paus var "bara" 12-11 till polskorna. Lagen fortsatte att följas åt även i den andra halvan av matchen och det var inte förrän i slutminuterna som Polen lyckades dra ifrån, mycket tack vare vänsternian Karolina Kudlacz-Gloc som totalt satte elva mål.

– Jag försökte spela med många spelare för det här är ett långt mästerskap, jag kan inte bara spela med Kudlacz i 60 minuter. Men hon spelade fantastiskt i dag, klev verkligen fram.

Nederländerna gjorde 42

Sverige möter Polen på söndagskvällen i Næstved.

– Spelar vi avslappnat kan vi pressa Sverige, spelar vi som i dag kommer vi krossas, säger Rasmussen.

Nederländerna vann klart över Kina i samma grupp, grupp B. Kinesiskorna lyckades förvisso göra 21 mål, men Nederländerna gjorde dubbelt så många - 42. Redan i halvtid var ställningen 19-9 till de orangea, som sedan bara ökade på ledningen i den andra halvleken.

Næstved, TT:s utsända