Karlsson i toppform avgjorde

SPORT

Ishockey. Bäst av alla svenskar och bäst av alla backar. Nu är Erik Karlsson på jakt efter skytteligaledningen i hela NHL. Efter tre nya poäng mot NY Islanders är Ottawa-spelaren fyra i skytteligan.

Den svenske NHL-backen Erik Karlsson är i lysande slag för tillfället. Med det avgörande målet i förlängningen, och två målpass under ordinarie tid, såg han till att Ottawa besegrade New York Islanders med 3-2.

– Vi fick inte de lägen vi förtjänade under ordinarie tid, så det här var skönt, sade Karlsson enligt nhl.com.

Karlsson har gjort 20 poäng på de tolv senaste matcherna och är nu fyra i NHL:s totala poängliga på 32 poäng. Han har nio poäng upp till Patrick Kane som toppar.

Karlsson är dessutom bäste back och bäste svensk i de olika poängligorna i den statistikälskande nordamerikanska ishockeyligan.

Även Gustav Nyquist fick göra ett mål i förlängning. Han avgjorde för sitt Detroit hemma mot Nashville när han satte 5-4-pucken.

– Jag fick en helt suverän macka av Niklas Kronwall rakt på klubbladet och hade sedan gott om tid att lista ut vad målvakten tänkte göra, sade Nyquist till aftonbladet.se.

Nyquist var också mannen bakom 4-4 när hans skott styrdes in via Justin Abdelkaders byxor. Detroit låg ett tag under med 2-4 efter att Shea Weber gjort hattrick.

TT