Wijnaldum sänkte Liverpool

SPORT

Fotboll. Newcastle tog sin tredje seger för säsongen när laget vann hemma mot Liverpool med 2-0 i söndagens Premier League-fotboll.

Liverpoolbacken Martin Skrtel gav Newcastle ledningen med ett självmål i 69:e minuten och Georginio Wijnaldum avgjorde på tilläggstid.

För Liverpool var förlusten den andra på sju matcher sedan tränaren Brendan Rodgers fick sparken och Jürgen Klopp tog över tränaransvaret i oktober.

Söndagens match präglades av en intensitet och ett högt uppskruvat tempo som gjorde att kvaliteten i bollbehandlingen blev lidande.

I 69:e minuten fick den nederländska landslagsmittfältaren Georginio Wijnaldum bollen inne i Liverpools straffområde och sköt. Liverpools Martin Skrtel slängde sig för att blocka, men det bar sig inte bättre än att han fick bollen på knät och styrde den utom räckhåll för egna målvakten Simon Mignolet. Självmålet var den slovakiske landslagsspelarens sjunde i Premier League.

Fem minuter senare blev Daniel Sturridge frispelad ute till höger och försökte placera in kvitteringsbollen vid bortre stolpen, men var i stället nära att träffa hörnflaggan.

Kvitteringen kom i stället i 79:e minuten när Alberto Moreno mycket känsligt placerade in en volley bakom Rob Elliot. Men - linjedomaren vinkade för offside. Reprisbilderna visade att målet blev felaktigt bortdömt.

I stället gjorde Newcastle 2-0 tre minuter in på tilläggstiden när Wijnaldum chippade bollen över Mignolet, frispelad av Moussa Sissoko.

Söndagens trepoängare betyder att Newcastle lämnade över nästjumboplatsen till Sunderland och nu har häng på lagen ovanför nedflyttningsstrecket.

Liverpool är kvar på sjunde plats, nio poäng bakom serieledande Leicester.

TT