Jacobsen: "Vi har riktig power"

SPORT

Handboll. Efter att ha sett premiären från sidan fick Sabina Jacobsen äntligen kliva in i handbolls-VM när Sverige slog Polen med 31-30, och bildade aggressivt mittblock tillsammans med Linnea Torstenson.

– Vi kommer in två hungriga och vet att vår uppgift är att stänga bakåt, säger Jacobsen.

För ett år sedan utsågs Sabina Jacobsen till EM:s bästa försvarsspelare när Sverige tog brons. Men en envis förkylning höll henne borta från spel i såväl genrepet som i VM-premiären mot Angola.

Mot Polen var hon äntligen tillbaka.

– Nu är jag också med i mästerskapet så det är skönt, säger hon.

Bredvid sig i mittförsvaret hade Jacobsen Linnea Torstenson, som fortfarande skyndar långsamt tillbaka från knäoperationen, och Sverige gjorde därför två byten i omställningen från försvar till anfall.

– Jag tycker att det funkar bra, för vi kommer in två hungriga och vet att vår uppgift är att stänga bakåt och få de andra med oss. Att ha en sak att fokusera på är lättare än att ha många. Det känns bara som om vi har riktig power när vi kommer in och känner att nu fan ska vi stänga här, nu ska vi få stryk. Den känslan kändes väldigt bra ändå, säger Jacobsen.

– Ofta om det bara är ett byte så kan man inte snacka ihop sig med någon. Jag och Linnea kunde snacka om varje situation. Då är det så mycket lättare när vi kommer in på banan.

Sverige spelar nästa match på tisdag, mot Nederländerna som också vunnit sina två inledande matcher och utmanar Sverige om att bli etta i gruppen.

– Vi vill bli gruppsegrare här för det innebär antagligen att vi undviker Ungern, Danmark och Montenegro som är starka lag. Då får vi fjärdelaget (i grupp A) som kanske på pappret är lite svagare.

– Vi vet vad som står på spel och att vägen till åttondel kan bli lättare om vi vinner över dem. Och den chansen kommer vi ta, säger Jacobsen.

Næstved, TT:s utsända