Lundqvist storspelade i Rangers

SPORT

Ishockey. Målvaktsstjärnan Henrik Lundqvist storspelade när New York Rangers sänkte Ottawa Senators med 4-1 hemma i Madison Square Garden i NHL. Han utsågs till en av matchens tre stjärnor.

Lundqvist räddade 23 av 24 skott, och lagkamraten Jesper Fast slog in Rangers fjärde och sista mål i tom kasse. Det var den 24-årige smålänningens fjärde fullträff under säsongen.

Henrik Lundqvist var nöjd efter segern, där han gjorde en fenomenal plockhandsräddning i andra perioden.

– Jag var på väg framåt och reagerade sent, därför blev det så där, säger han med ett leende till Aftonbladet.

En annan svensk NHL-målvakt, Edmontons Anders Nilsson, hyllades efter sin insats i 4-2-matchen mot Buffalo. Nilsson räddade 32 skott och utsågs till matchens bästa spelare. Det var Edmontons tredje raka seger.

– Vi måste fortsätta på den inslagna vägen och få fler segrar så att vi kan vara med och slåss om en plats i slutspelet, säger Nilsson till nhl.com.

Lindholm en stjärna

Även Elias Lindholm utsågs till en av matchens stjärnor när hans Carolina Hurricanes mötte Arizona Coyotes, och den förre Brynässpelaren noterades för en assist.

Nicklas Grossmann såg till att Coyotes tog ledningen med 2-1 i första perioden, vilket var Arizonabackens tredje mål för säsongen.

Matchen var jämn, och flera svenskar bidrog med målgivande passningar. Men när det bara var 17 sekunder kvar av tredje perioden avgjorde amerikanen Justin Faulk, framspelad av Joakim Nordström. Anders Lindbäck i Arizonaburen var chanslös, och Hurricanes 5-4-seger hemma i PNC Arena var ett faktum.

Kane förbi Hull

Chicagos Patrick Kane slog klubbrekord när han fick poäng i 22:a matchen i följd. En assist till Artemi Panarins Myers mål, i 3-1-matchen mot Winnipeg, raderade ut Bobby Hulls rekord från säsongen 1971-72. Kanes poängsvit är också NHL:s längsta för en amerikansk spelare.

– Det var kul att höra publikens reaktion, det var en kul känsla, säger Kane enligt nhl.com.

TT