Portland vann MLS efter bjudningar

SPORT

Fotboll. Portland tog sin första titel i den amerikanska proffsligan i fotboll, MLS. Det blev 2-1 i finalen efter en jätteblunder av Columbusmålvakten Steve Clark.

Clark gjorde tio kvalificerade ingripanden, men lär bli ihågkommen för bjudningen vid Portlands första mål efter bara 27 sekunder. Clark drällde med bollen och när Diego Valeri chansade med att pressa Clark blev Columbuskeepern så stressad att han rensade den rakt på Valeri och in i eget mål.

Bara sex minuter senare utökade Portland ledningen genom Rodney Wallace, sedan Columbusförsvararna slutat spela i väntan på ett givet inkast som aldrig kom.

Kei Kamara gav hemmasupportrarna på Mapfre Stadium hoppet åter genom sin 1-2-reducering efter 18 minuter.

Men efter reduceringen var det Portland, i final för allra första gången, som skapade de hetaste chanserna - och Steve Clark som flera gånger revanscherade sig genom mer eller mindre spektakulära räddningar.

Columbus, som vann MLS 2008, tränas av Gregg Berhalter, som var tränare i Hammarby under en och en halv säsong 2012-2013. I Columbus spelar också den svenske mittfältaren Mohammed Saeid från Örebro. Han blev inbytt i den 78:e minuten.

TT