AIK: "Bra att han blir friad"

SPORT

Fotboll. Dickson Etuhu frias av tingsrätten.

Bråket utanför en nattklubb i Stockholm kan ändå få konsekvenser för AIK-mittfältaren.

– Vi ska ha en träff i veckan, säger sportchefen Björn Wesström.

Stockholms tingsrätt friar Dickson Etuhu, fotbollsspelare för AIK i allsvenskan, från anklagelserna om våld och hot mot tjänsteman.

Etuhu, med VM-spel för Nigeria och 111 matcher i Premier League på meritlistan, greps efter ett bråk med ordningsvakter utanför en nattklubb i centrala Stockholm i början av november. Den 33-årige AIK-mittfältaren hävdar att han försökte lugna situationen. En annan man, också fotbollsspelare men inte i allsvenskan, frias också.

Tingsrätten anser att utredningen tydligt visar att Etuhu velat skydda den andre mannen och att han "på ett korrekt sätt agerat för att stävja och avbryta (den andre mannens) våldsutövning".

AIK:s sportchef Björn Wesström välkomnade domen.

– Det är klart att det är bra att han blir friad. Sedan finns det anledning att diskutera läget utifrån händelsen som lett fram till det här. Någon slags konsekvenser kommer det att bli men det är bra att inget lagbrott har begåtts, säger han till TT.

Åklagaren hade yrkat på ett fängelsestraff på två-tre månader för Etuhu, vars avtal med AIK sträcker sig över säsongen 2016.

TT