Delicious kom med i storloppet

SPORT

Trav. Toppstoet Delicious kommer att starta i franska storloppet Prix du Bourbonnais på söndag. Det blev klart under måndagen när anmälningstiden gick ut.

Tränaren Daniel Redén vill gärna vara med i Prix d'Amerique den 31 januari men Delicious har för låg prissumma. Men stoet kan samla poäng i Prix du Bourbonnais, Prix de Bourgogne och Prix de Belgique för att ta en plats i världens största travlopp. Det var länge osäkert om hon skulle komma med på söndag men efter ett par franska strykningar är platsen klar.

Delicious har satt tre världsrekord över tre olika distanser i år.

– Roligt att Delicious kom med. Hon har varit fantastiskt bra i år och jag tror hon passar bra på Vincennes också, säger Örjan Kihlström som kört i de senaste starterna.

Distansen är 2 850 meter och hon behöver helst vinna för att komma med i Prix d'Amerique sista söndagen i januari.

Delicious reser från Redèns stall utanför Uppsala till Paris på onsdag morgon.

FAKTA

B-loppen på Vincennes

I november kördes Prix de Bretagne - det första av fyra så kallade B-lopp på Vincennes-banan i Paris. Dubbelt fransk i topp med Akim De Kapi Vert och Anna Mix. I de fyra B-loppen (Bretagne, Bourbonnais, Bourgogne och Belgique) samlar hästarna poäng enligt 6-4-3-2-1. De sex hästar med högst poäng får en plats i Prix dâ™Amérique söndagen den 31 januari.

13 december: Prix du Bourbonnais, 2 850 meter, tillägg 25 meter vid 1 076 000 euro.

3 januari: Prix de Bourgogne, 2 100 meter autostart.

17 januari: Prix de Belgique, 2 850 meter, tillägg 25 meter vid 1 181 000 euro.

TT