Hareide vill ha poäng i sista matchen

SPORT

Fotboll. Det är sista matchen i Champions League för den här gången för Malmö FF.

Det är också sista matchen med Malmö FF för tränaren Åge Hareide - norrmannen som förde ut klubben i Europa.

Nu vill han ha poäng som avskedspresent.

Det är Real Madrid som väntar. På mäktiga Santiago Bernabéu av alla ställen. Det finns lättare platser att lyckas på..

Men vad är livet utan drömmar? Hareide, 62, har sin klar.

Tar Malmö FF den mot ett reservbetonad Real kan det mycket väl sluta med att Malmö FF spelar vidare i Europa League, dit grupptrean går.

– Chansen finns alltid inom fotbollen, säger den avgående Malmötränaren.

Hareide lämnar klubben efter två år och sägs vara en av kandidaterna till jobbet som Morten Olsens efterträdare som dansk förbundskapten. Skulle drömmen slå in och det blir Europa League leder han inte laget, men han lovar att följa laget på plats.

– Klarar vi det så kommer jag och hejar på laget och ställer mig i klacken. Vi måste bygga en tro, vi måste tro på att allt är möjligt. Även om det ser svårt ut på förhand så måste vi tro på det. Utgångspunkten och målet är att ta oss vidare och sen får vi se om vi lyckas, säger han.

Spelarna ställer gärna upp och jobbar för att Hareide ska få en trevlig kväll.

– Vi ska göra en bra insats och förhoppningsvis ta en poäng. Allt är möjligt och Åge vill gärna vinna sin sista match med Malmö, säger mittbacken Kári Árnason.

Viktig duo avstängd

Real och Paris Saint-Germain har redan bokat sina biljetter till åttondelsfinalerna i Champions League. Tar MFF en poäng borta mot Madrid, samtidigt som Sjachtar Donetsk blir poänglöst borta mot PSG, slutar Skåneklubben trea i grupp A. Blir så fallet får MFF spela sextondelsfinal i Europa League i februari.

Poängen ska dock tas utan lagkaptenen och anfallaren Markus Rosenberg och mittbacken Rasmus Bengtsson. Nyckelspelarna är avstängda efter varningar mot PSG senast.

Hemma på Swedbank Stadion i slutet av september vann det spanska storlaget med 2-0 efter att superstjärnan Cristiano Ronaldo gjort båda målen. Kári Árnason har bilden klar för sig vad som krävs mot gruppvinnaren Real Madrid.

– Vi ska inte vara naiva och de ska inte få göra kontringsmål, säger Árnason.

Islänningen var avstängd när MFF i förra omgången föll med hela 0-5 hemma mot Zlatan Ibrahimovic och hans PSG.

– Då håller vi nästan för mycket i bollen och det är det de vill, säger 33-åringen.

– Du tillåts hålla i bollen och så får du självförtroende, och det är då det går galet. För deras press kommer när du är som mest komfortabel. Då tappar du bollen i dåliga områden.

Svagt bortafacit

MFF har varit i princip helt borta på bortaplan de två senaste Europasäsongerna. Malmös två enda bortavinster har kommit i den första kvalrundan mot sämre motstånd. I övrigt har MFF nio förluster och har släppt in hela 28 mål på elva matcher.

Även om Real Madrids tränare Rafael Benitez dagen före matchen antydde att han kommer att vila några av sina stjärnor så väntar en mycket tuff uppgift för Malmö. Gareth Bale och Luka Modric är inte ens med i truppen.

– De är läge att rotera, men fortfarande med inställningen att vinna, säger Benitez.

TT