Skellefteå ute ur CHL

TT-SPORT

Ishockey. I SHL dominerar Skellefteå. Men i CHL är det färdigspelet.

Trots ett gynnsamt 1-1-resultat från första kvartsfinalen mot Davos blev det respass ur turneringen.

Schweizarna vann returen med 4-1.

Skellefteå var förvarnat om Davos skicklighet i kontringsspelet. Trots det fick gästerna göra både 1-0 och 2-0 via snabba omställningar i den första perioden. Tre Kronor-spelaren Dick Axelsson inledde målskyttet för Davos, då han tjusigt lurade ner hemmamålvakten Markus Svensson och kyligt lade pucken mellan benen på honom.

Tidigt i andra perioden reducerade Skellefteå till 1-2 genom Erik Forssell. Men närmare än så kom man aldrig. I stället kunde Davos sätta 3-1 i numerärt underläge, och med minuten kvar stänga butiken via ett 4-1-mål i tom bur. Sammanlagt gick det schweiziska laget vidare med 5-2.

– Vi möter ett bra lag så det är bara att gratulera Davos. De sätter sina chanser, sade Skellefteås tränare Hans Wallson till Eurosport.

I svenskmötet mellan Frölunda och Luleå fick göteborgarna revansch för förra säsongens finalförlust. Men det krävdes straffar.

Efter full tid stod det 5-4 till Frölunda, vilket innebar 7-7 sammanlagt - och matchen gick till förlängning. Den blev mållös och i straffläggningen blev sedan Andreas Johnson stor hjälte för hemmalaget, då han avgjorde och skickade Frölunda vidare till semifinal.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM