Svenska damer hoppas på ny VC-lycka

SPORT

Skidskytte. Sveriges skidskyttedamer nådde botten förra säsongen.

Inför världscuphelgen i Hochfilzen är en försiktig optimism tillbaka i laget.

– Nu känns det verkligen som att vi är med och krigar, säger Mona Brorsson.

I fjol nådde de svenska damerna någon form av lågvattenmärke, och det var bara tre åkare som lyckades knipa världscuppoäng på hela säsongen.

Den noteringen har i år slagits redan efter premiärveckan i Östersund.

Elisabeth Högberg, Linn Persson, Anna Magnusson och Mona Brorsson har alla tagit VC-poäng inför helgens tävlingar i Hochfilzen. Några individuella topplaceringar är knappast att räkna med där, men den nya bredden i truppen ökar i alla fall hoppet rejält inför söndagens stafett.

– Det ska verkligen bli jättespännande att se hur vi står oss med det här orutinerade laget. Det är inte helt orimligt att hoppas på topp sex, säger Brorsson.

Först väntar dock sprint på fredag och jaktstart på lördag för både damerna och herrarna. Fredrik Lindström hade en misslyckad vecka i Östersund och faktum är att Elisabeth Högberg är den svenska skidskytt som har flest VC-poäng så här långt.

– Är det så? Att slå Lindström är inte dåligt, så jag får försöka behålla det läget. När nervositeten släppte efter distansloppet kändes det hur bra som helst, säger 29-åringen.

FAKTA

Truppen i Hochfilzen

Sprint (fredag), jaktstart (lördag) och stafett (söndag) är programmet under världscuphelgen i Hochfilzen. De svenska åkarna:

Damer: Mona Brorsson, Elisabeth Högberg, Linn Persson, Anna Magnusson.

Herrar: Fredrik Lindström, Jesper Nelin, Ted Armgren, Peppe Femling.

TT