Slarv fällde Djurgården i Karlstad

SPORT

Ishockey. Energin fanns där.

Men inte på den nivå som tränaren Hans Särkijärvi önskar.

– Vi var inte så heta som vi vill vara, sade Djurgårdstränaren efter 2-4-förlusten mot Färjestad.

Tre raka vinster och dessutom ett snitt på bara ett insläppt mål per match. En stark trend som fört upp Djurgården på slutspelsplats i SHL.

Men det var före mötet med Färjestad.

I Karlstad försvann vinsttrenden och målsnittet.

Allt inleddes med två slarviga situationer.

Djurgården hamnade fel vid offensiva blålinjen. Och det tog Joakim Nygård vara på. Trots att forwarden varit poänglös i sex raka matcher visade han kyla i friläget med målvakten Mantas Armalis och gav hemmalaget ledningen efter 6.42.

– Deras back backade och jag fick några meter. Sedan var det bara att åka på, och jag har lärt mig att skjuta i stället för att dribbla, sade han till CMore.

Djurgården kvitterade genom Marcus Ljungh men i andra handlade det sedan mest om hemmalaget. Efter 8.05 kom 2-1-målet. Och det var efter slarvigt försvarsspel. Djurgården tappade pucken i egen zon och Victor Ejdsell styrde till slut in Linus Persson skott från blålinjen.

– Vi var bra med, skapade tryck och hade målchanser men när vi sedan fick 1-3 emot oss, då blev det jobbigt, sade Hans Särkijärvi.

Med två mål - genom Milan Gulas och Linus Persson - inom loppet av 1.52 minuter i tredje perioden avgjorde sedan Färjestad mötet och vann med 4-2.

– Det var en laginsats. Vi höll ihop allt bra, hade disciplin och spelade enkelt, sade Linus Persson.

TT