Bjurö: "En stor besvikelse"

SPORT

Ishockey. Halva SHL-säsongen är avklarad - och nästjumbon Modo har ännu inte vunnit på bortaplan under ordinarie tid.

Nu åkte Örnsköldsvikslaget på en blytung 1-3-förlust mot bottenkollegan Malmö i Skåne.

– En stor besvikelse, säger målvakten Jonatan Bjurö.

Efter 26 matcher och halva SHL-säsongen har Modo parkerat som nästjumbo. Ångermanlänningarna har nu sex poäng upp till Malmö, som har en match mindre spelad, och tre till Rögle på säker mark.

– Det gäller att vi plockar poäng i våra matcher. Det är inte mycket vi kan göra, det är vår insats som räknas. Det är helt enkelt upp till oss, säger målvakten Jonatan Bjurö.

Tre bortapoäng

Modo har varit borta på bortaplan. Laget har endast tagit tre poäng på 13 matcher utanför Örnsköldsvik.

– Det är små marginaler tycker jag. Det skiljer ett mål mot Malmö, även fast vi inte spelar vår bästa match. Det gäller att få allt att klaffa under tre perioder. Det är inget som är skillnad på hemma- eller bortaplan, säger Bjurö.

Bill Thomas gav Modo kontakt i början av den tredje perioden, men närmare än 2-3 kom aldrig bortalaget. Redan på lördag får Modo chans till revansch mot skåningarna hemma i Örnsköldsvik.

– Framför allt tredjeperioden tycker jag att vi spelar bra hockey. Vi kunde definitivt tryckt in en puck till. Den tredje perioden får vi ta med oss och ta lärdom av de två första, säger Bjurö.

Matchvinnare för Malmö blev den färske landslagsmannen Andreas Thuresson. Den 28-årige forwarden, VM-spelare i våras, blev i måndags uttagen till Channel One Cup i Moskva innan jul. Nu svarade Thuresson för två mål och en assist - hans första mål sedan den 26 september.

– Nu blev det lite ketchup-effekt, säger Thuresson.

Thuresson inte överraskad

De tre poängen var blytunga för nykomlingen.

– Vi ska ladda batterierna här och rätta till misstagen vi gjorde, och sedan inte göra dem på lördag. Vi ska komma ut hungriga. Nu har de pressen på sig, säger Thuresson.

Den tidigare KHL-spelaren var inte direkt överraskad över att Pär Mårts tog ut honom till Moskvaturneringen.

– Jag var med i visum-truppen. Så jag visste om att det kunde ske. Det var extra kul att få vara med när man har varit med innan. Jag har spelat okej det sista, men poängen har inte trillat in, säger Andreas Thuresson.

TT