Pudas avgjorde i återkomsten

SPORT

Ishockey. I våras firades han på stortorget som en av hjältarna som för första gången spelade upp stadens ishockeylag i finrummet SHL.

Backen Jonathan Pudas återkomst till förra hemmaarenan blev sagolik då han med 38 sekunder kvar att spela avgjorde genom att skjuta Brynäs till seger med 3-2 i Karlskrona.

– Otroligt skönt att få sätta den. Nu spelar jag i Brynäs, men så här efter matchen känns det lite tvådelat då det är tufft för mitt gamla lag när de gjort en så bra match, säger Pudas.

Kollade datumet

En tid efter Karlskronas avancemang bestämde sig Jonathan Pudas för att lämna till förmån för seriekonkurrenten Brynäs. På torsdagen var det dags för backen, som av många räknades som Karlskronas främste på positionen i fjol, att återvända till Blekinge.

– Det var det första datum jag kollade när spelprogrammet kom, när vi skulle åka hit.

Att Pudas klubbyte inneburit ett sportsligt lyft visar tabellen men under denna match syntes inget av det. Karlskrona visade att man inte tappat humöret av sin svaga första halva av serien utan spelade sig fram till några numerära överlägen där man tryckte på bra mot Felix Sandström i Brynäs mål. Men förgäves just då. I stället gjorde Brynäs Anton Rödin matchens första mål.

Karlskrona var bestämt i att visa att de förbättrade insatserna på senare tid inte varit någon tillfällighet. Filip Cruseman och Alexander Bergström gjorde varsitt mål som gav en uddamålsledning att gå på.

– Vi kom inte upp i nivå och kunde varit i 0-3-underläge då, säger Pudas.

Sanslös vändning

Brynäs var förstås mest intresserat av att anfalla under slutperioden och man tillbringade tid i anfallszon mot ett kompakt spelande Karlskronaförsvar med en säker sista utpost i Linus Fernström. I spel sex mot fem satte Anton Rödin sitt andra mål och kvitterade med mindre än två minuter kvar av tredje perioden. Och med bara sekunder kvar var fick alltså Jonathan Pudas fullborda Brynäs sanslösa vändning genom att panga in segerpucken mot ett motståndarlag som plötsligt uppträdde mycket nervöst.

– När man ligger högre upp i tabellen kan man spela mer avslappnat, säger Pudas.

Återkomsten till Karlskrona blev till ett fint minne.

– Publiken buade inte ut mig i alla fall. Jag har många bra minnen härifrån och har dem att tacka för mycket.

TT