Hellmyrs ordnade oavgjort i derbyt

SPORT

Bandy. Med ett mål i slutminuten såg Per Hellmyrs till att hälsingederbyt mellan Bollnäs och Edsbyn slutade oavgjort, 4-4.

Hellmyrs var också den som gav hemmalaget ledningen i matchinledningen, men därefter vände Edsbyn på matchen och med mindre än 20 minuter kvar att spela ledde gästerna med 4-2. Men Bollnäs gav inte upp och kom tillbaka starkt i andra halvlek.

Oskar Nilsson reducerade efter en riktig drömträff i den 78:e minuten och på tilläggstid ordnade Per Hellmyrs kvitteringen när han snirklade sig igenom Edsbyns försvar och rullade in 4-4

Hammarby var på jakt efter sjätte raka tvåpoängaren, men fick nöja sig med halva utdelningen i bortamötet mot Kalix. Matchen slutade 3-3 sedan hemmalaget varit i ledningen både med 2-0 och 3-2. Hammarby kvitterade i den 56:e minuten genom Kasper Milnerud.

Elitseriens målfarligaste spelare, Sandvikens duo Christoffer Edlund och Erik Pettersson hade en kul kväll i bortamatchen mot Broberg-Söderhamn. Edlund gjorde fem mål och Pettersson fyra när Sandviken vann med 9-5.

En annan av seriens giftigaste spelare, Villa-Lidköpings David Karlsson, var också på målhumör. Villa ledde bortamatchen mot Kungälv i paus med 4-0 och då hade David Karlsson gjort alla fyra målen. Villa vann till slut med 5-2.

Sirius lyckades inte ta poäng av gästande Vetlanda, som vann med 4-2. Tabelljumbon Gripen föll hemma mot Vänersborg, 1-5.

TT