Linköping körde över Karlskrona

SPORT

Ishockey. Lagom till comebacken efter knäskadan tvingades Rhett Rakhshani gipsa handen.

Över två månader senare är anfallsstjärnan tillbaka.

Mot Karlskrona levererade han ett mål när Linköping vann med 6-1 och fortsätter snitta en poäng per match.

Efter slutspelssuccén och SM-guldet med Växjö i våras (12 poäng på 18 matcher) inledde Rhett Rakhshani med ett ännu bättre poängsnitt i nya klubben Linköping.

Under höstens sex första omgångar i SHL producerade den amerikanske forwarden sju poäng.

I bortamötet mot HV71 den 3 oktober drabbades 27-åringen av en knäskada och siktade på återkomst efter landslagsuppehållet i november.

På sista träningen inför comebacken råkade Rhett ut för en fraktur i handen - och tvingades gipsa sig.

– Det var extremt oturligt och frustrerande förstås. Först trodde jag nästan att det var någon sorts skämt. Men jag kunde ju inte göra så mycket åt saken, så det var bara att jobba sig tillbaka, menar han.

Efter totalt nästan tio veckors rehabilitering var Rhett tillbaka borta mot Skellefteå i torsdags.

– Det var otroligt skönt och kul, även om jag inte gjorde någon höjdarinsats. Men jag försökte att inte vara för hård mot mig själv. Det tar lite tid när man varit borta så länge.

Under lördagen slog Rakhshani till igen inför hemmafansen - genom att frispelad sätta 3-1 mot Karlskrona. Något som knäckte jumbon.

– Klart att det är viktigt att göra mål och få tillbaka den positiva känslan som jag hade i början av säsongen. Jag hade heller inga problem med varken knä eller hand, ler han.

På väg mot storformen alltså, men då är det uppehåll till mellandagarnaâ¦

– Jag är bara så glad över att äntligen kunna spela igen. Det är tungt att vara borta så länge så jag hoppas att den dosen är full för säsongen för min del nu (ha, ha).

LHC saknar fortfarande skadade Nichlas Hardt och Fredric Andersson - och hoppas kunna spela med ordinarie lag snart.

– Tror bara vi har gjort det ett par enstaka tillfällen i höst, har ju varit ganska mycket skador. Med tanke på det har vi gjort det bra hittills. Det här är ett ungt lag som bara växer.

Linköping tappade 3-0 till 3-4 efter förlängning hemma mot Karlskrona för två veckor sedan och tog en rejäl revansch nu. Särklassiga jumbon saknade nio spelare och blev krossat.

– Frånsett första halvan av andra perioden spelade vi konsekvent och intensivt. Inte minst kedjan med Henrik Törnqvist, Sebastian Karlsson och Anton Blomberg, framhåller tränaren Dan Tangnes.

TT