Fixade en poäng trots skadad arm

SPORT

Ishockey. Ludvig Rensfeldt skar upp armen i andra perioden mot Brynäs. I tredje var Rögleforwarden tillbaka och spelade direkt fram till Rögles enda mål på lördagskvällen.

Ett mål som gav det hårt pressade bottenlaget en poäng med hem från Gävle där Brynäs plockade bonuspoängen (2-1) i slutet av förlängningen.

Ludvig Rensfeldt skar upp handleden på en skena halvvägs in i andra perioden. I tredje var den nysydde Rögleforwarden tillbaka och spelade raskt fram till Rögles enda mål borta mot Brynäs på lördagskvällen.

– Jag kände direkt att något skar upp handleden och blev lite rädd men det träffade bara en ven i handleden - så det var ingen fara, säger Rensfeld som sydde sex stygn och sedan klev in i matchen igen efter pausen, utan tvekan.

– När läkaren sa att det var lugnt, var det bara att köra. Det gjorde inget ont då heller så det var ingen fara så. Eftersom de sydde så tog de bedövning innan men nu börjar det släppa så nu börjar det kännas lite. Det är lite spänt runt såret och har svullnat upp lite också.

TT: Det ser otäckt ut men "bara" en ven säger du?

– Jamen det var EN ven bara, det hade varit värre om det hade varit en sena eller pulsådern eller sånt, konstaterar Rensfeldt som efter omplåstringen spelade fram till Patrick Cehlins kvitteringsmål (1-1) efter 1.53 av tredje perioden.

Målet räckte dock inte till seger - då Brynäs vann med 2-1 efter att Pathrik Westerholm skjutit hem bonuspoängen via bortre stolpen 3.07 in i förlängningen.

– Tre mot tre är svårt, tycker jag. Nu hade de lite tur, en kille (Daniel Mannberg) försöker skjuta och missar pucken så kommer en till kille (Pathrik Westerholm) och plockar upp pucken men det är som det är.

TT: Femte raka bortaförlusten och bara en seger på nio matcher, hur ska ni räcka ända fram till trepoängarna?

– Vårat största problem hela säsongen har varit att vi inte får in pucken. Jag vet inte hur många matcher vi har där vi bara får in ett mål. Och det är svårt att vinna i den här serien om man bara gör ett mål, konstaterar Rensfeldt krasst.

För Brynäs rullar poängen in trots en sådär insats.

Lite typiskt var det att grovjobbaren Johan Alcén satte första målet (1-0), hans andra fullträff på tre matcher.

– Skönt! Det var öppet mål nästan, som en straff, då är det bara sätta pucken, tack vare jäkla bra förarbete av Jacob (Blomqvist), säger Brynäsforwarden.

Det var, enligt honom, Gävlelagets tyngd som avgjorde.

– Vi känns starkare, det märks att vi som lag har bredare marginal. Och vår kedja ska döda utvisningar framför allt, sedan gör vi mål ibland men det är inget som vi jagar efter på små marginaler utan vi ska ha enkelhet i spelet och ibland lönar det sig.

TT