Härlig födelsedag för Untersteiner

TT-SPORT

Trav. På lördagen fyllde travtränaren Peter Untersteiner 55 år. Han firade födelsedagen genom att ta tre segrar och en tredjeplats med egna hästar på V75. Dessutom skrällvann han med amatörhästen Bergshults Leffe.

– En av mina bästa födelsedagar, sade han glatt.

Peter Untersteiner vann själv med Pelikan Trio (V75-1) och Dreams Take Time (V75-3). Erik Adielsson fullbordade stallets trippel med Jetset i fjärde avdelningen. I samma lopp var Untersteiner trea bakom Steady Brodda.

– Jag hade en bra känsla innan den här tävlingsdagen med många fina hästar till start. Men man vet ju hur svårt det är att vinna på V75, allt måste klaffa och det gjorde det verkligen i dag, kommenterade Untersteiner efter sex avdelningar.

Men det skulle komma mer. I den sista avdelningen ställde han till med omgångens skräll bakom Bergshults Leffe. Nioåringen gav 82 gånger pengarna och var minst spelad i loppet.

– Jag körde direkt ner på innerspår med Leffe och hoppades sedan på ett stort under. Så blev det och det var en rejäl överraskning för alla.

Stanley Ekberg, som är uppfödare, ägare och tränare av Bergshults Leffe, var väldigt lycklig efter seger som gav 125 000 kronor i prispengar. Skrällvinsten innebar också 14,8 miljoner kronor till fyra vinnare på V75.

– Det här kommer att ta tid att smälta, sade Ekberg.

Peter Untersteiner bidrog ytterligare till mångmiljonutdelningen när han vann Gulddivisionen med Dreams Take Time. En välförtjänt seger efter flera bra insatser på slutet samt en tung löpning utvändigt ledaren sista 1 300 metrarna.

– En underbar häst som alltid gör sitt bästa. På sista långsidan lade han öronen bakåt på nacken och ville verkligen tävla.

– I kväll ska vi fira med middag med skaldjur somsonen Johan bjuder på.

Erik Adielsson tog en trippel och närmade sig Örjan Kihlström i kuskligan. Ställningen är nu 45-47.

– Det är klart att jag väldigt gärna vill vinna den ligan. Örjan är en tuff motståndare men vi har några tävlingsdagar kvar och jag kommer att göra mitt bästa, sade Adielsson.

Solvallakusken hade ett härligt flyt på Åbytravet. Samtliga vinnare, Scampi, Jetset och Scellino Luis, kom loss från innerspår och kunde avgöra med vassa avslutningar.

Den sistnämnda vinnaren äger Adielsson tillsammans med en god vän.

– Träningen sköter Stig (H Johansson) och han har gjort ett väldigt bra jobb med Scellino Luis. Han har blivit jämn och säker och presterar i varje start. Jag är bara med lite när vi planerar starterna, vilket jag tycker är kul.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM