Andra raka för Malmö mot Modo

TT-SPORT

Ishockey. Nykomlingen Malmö får fira jul på betryggande avstånd till kvalstrecket i SHL-tabellen.

På lördagen kom andra raka segern mot Modo inom loppet av två dygn: Stabila 5-2 på bortais.

Malmö fick avsluta första halvan av säsongen med back to back-möten med Modo. Ett Modo som inför dubbelmötet låg tre poäng efter Malmö och alltså hade möjligheten att gå om.

Men efter 3-2 hemma i Malmö och 5-2 i Örnsköldsvik har nu Björn Hellkvists lag betryggande nio poäng ned till Modo och kvalstrecket.

– Vi krigade oss till segern ikväll och vi har fått in en bra känsla i laget, sa Hellkvist.

– Killarna har slutat spela för sig själva, nu spelar de för Malmö och laget. Och gör man det får man jobb även nästa säsong.

Modo såg till en början ut att ha skakat av sig förlusten i torsdags och med bra skridskoåkning och tufft närkampsspel tvingade man Malmöspelarna till ideliga misstag.

Emil Djuse gav också hemmalaget ledningen med ett backskott efter sex minuter.

Jobbade sig in i matchen

Men Malmö jobbade sig in i matchen, förre Modospelaren Magnus Häggström kvitterade i friläge - och därmed var det Malmös match.

– Vi dör efter 1-1, tappar konceptet totalt. Så kan det se ut när man är i ett så tufft läge som vi är, sa Modotränaren Andreas Johansson.

Modo hade ändå 2-2 en bit in i tredje perioden, när Malmös Peter Mueller klev fram och avgjorde matchen. Först med 3-2 i power play och sedan 4-2 på straff.

Protester mot straffen

Straffen vållade väldiga protester från Modohåll. Domarna ansåg att hemmamålvakten Adam Reideborn kastade klubban i en tilltrasslad situation framför hans kasse.

– Dömer de för det där får de döma straff i varje match, sa Andreas Johansson.

Björn Hellkvist klagade också på domarna. Främst för att han ansåg att Modospelarna fick gå väl hårt åt T.J. Galliardi, som tog mycket utvisningar i inledningen på säsongen.

– Han har skärpt till sig och nu är det på tiden att också domarna steppar upp, sa Hellkvist.

Modo såg ut att vara på gång ett tag sedan Andreas Johansson tagit över efter sparkade Larry Huras. Men nu har laget fyra raka förluster, fem på de senaste sex matcherna och behöver ett jättelyft efter uppehållet för att det inte ska bli kval - igen.

– Det blir en hemsk jul, sa Andreas Johansson.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM