Halfvarsson tillbaka i skidspåren

TT-SPORT

Skidor. Calle Halfvarssons comeback i skidspåren var välkommen i det sargade svenska herrlandslaget.

En kvartsfinalplats i världscupsprinten i Davos var den 26-årige masen nöjd med.

Sent omsider kunde Calle Halfvarsson göra debut i världscupen. Han visade direkt att han har bra fart under skidorna med 15:e tid i kvalet. I kvartsfinalen tog det slut mot stjärnor som slutsegraren Federico Pellegrino, Italien, och finländaren Matti Jylhä.

– Det kanske låter lite dumt, men jag är jävligt nöjd faktiskt. Med tanke på att jag knappt tränat på sju-åtta veckor, går vidare och nästan till semi också, sade han efter världscupentrén.

Förra säsongens totalfemma inser att det är kört för hans del i vinterns världscup. Tour de Ski, vinterns stora mål när det inte är något mästerskap, närmar sig snabbt också.

– Svårt att säga om jag kan göra något bra där. Som det såg ut idag verkar det inte som jag behöver så mycket träning för att hänga med hyfsat i alla fall. Jag har farten, men inte orken.

I valet och kvalet

Halfvarsson har ännu inte bestämt om han ska stanna kvar för höghöjdsträning i Alperna under julen efter världscuploppen i Toblach nästa helg, eller träna på hemmaplan.

Inte en enda svensk nådde semifinal i herrtävlingen i Davos. Essen Teodor Petersson insjuknade dagen före tävling och Emil Jönsson klarade inte att ta sig vidare.

En klar missräkning.

– Ett dåligt genomfört lopp. Det har känts skitbra. Jag hittade inga bra linjer, attackerade hårt och kom för långt ut i kurvorna, sade Jönsson.

Förhoppningen är att både Jönsson och Peterson ska vara med och slåss långt fram i sprinten i Toblach, som också går i fristil.

I gott sällskap

Johan Edin och Simon Persson tog sig också till kvartsfinal i Davos. Förutom Jönsson - och stjärnor som norske världscupregenten och hans landsman Petter Northug - missade även Gustav Nordström och Simon Andersson att ta sig vidare från tidskvalet.

TT:s utsände, Davos

ARTIKELN HANDLAR OM