Mungiporna uppåt i Arsenal

SPORT

Fotboll. Vidare i Champions League.

Och nu serieledare i England.

Veckan har varit bra för Arsenal.

– Man får vara nöjd, säger Olivier Giroud till Viasat efter 2-0-segern mot tabelljumbon Aston Villa.

Arsène Wenger har under de senaste åren fått vänja sig vid att vara ifrågasatt.

Men just nu har klagosångerna mot Arsenaltränaren ebbat ut. Det skadedrabbade Londonlaget går nämligen bra. Riktigt bra.

Upp i serietopp

Trots ett till synes hopplöst utgångsläge krånglade Arsenal sig vidare till slutspel i Champions League i onsdags. Och efter 2-0 borta mot Aston Villa i Premier League på söndagen är klubben ny serieledare, dock i en något haltande tabell.

– Det har varit en fantastisk vecka för oss. Nu handlade det om att ta viktiga poäng och avsluta veckan med en seger, säger anfallaren Olivier Giroud till Viasat.

– Vi är i bra form, det är bra att vi höll nollan igen.

Giroud, som sköt Arsenal vidare i Europa tack vare ett hattrick mot Olympiakos, gjorde 1-0 på en relativt billigt dömd straff efter åtta minuter. En halvtimme senare fastställde Aaron Ramsey slutresultatet till 2-0 efter en snabb omställning.

– Jag försöker bara göra ett bra jobb för laget. Det var bra av Theo Walcott att fixa straffen, jag är bara den som slår dem, säger Giroud.

Olsson målskytt

Jonas Olsson kan också glädjas över sin helg.

I varje fall lite.

Svensken såg nämligen ut att bli hjälte för West Bromwich borta mot Liverpool.

Med knappa kvarten kvar att spela knoppade han in 2-1 på hörna, och gästerna såg ut att få med sig alla tre poäng hem till Birmingham.

Men Liverpool kom igen.

Sex minuter in på tilläggstiden kvitterade inhopparen Divock Origi till 2-2, vilket blev slutresultatet.

– En bra poäng för oss, men visst känns som att vi förlorade två poäng, säger Olsson till Viasat.

I första halvlek trodde Olsson, och alla andra på Anfield, att han gett West Bromwich ledningen, då han styrde en frispark i mål från nära håll. Efter lång tvekan valde dock domaren att döma bort målet för offside, vilket enligt repriserna nog ändå var rätt beslut.

– Först såg jag ingen flagga från linjedomaren, så då firade jag. Men på reprisen såg jag att det var offside. Det är inte mycket att säga om, bra att det blev rätt, säger Olsson.

I söndagens tredje match vann Newcastle borta mot Tottenham med 2-1.

TT