Dahlström trea i Dew Tour-finalen

SPORT

Freeskiing. Nöjd men ändå inte tillfreds.

Emma Dahlström fick inte riktigt till finalåken som hon ville - men slutade ändå trea i slopestyletävlingen Dew Tour i USA.

Nervositeten under det första finalåket resulterade i ett par missar. Andra blev bättre - men freeskiåkaren Emma Dahlström hade ändå inte vad som krävdes för att förbättra fjolårets andraplats i slopestyletävlingen Dew Tour i Breckenridge, Colorado, USA.

Men det räckte till en pallplats.

Med 83,40 poäng slutade 23-åringen från Torsby på tredjeplats.

"Jag är nöjd med att jag satte det åk som jag hade planerat. Synd bara att jag inte satte det första åket för då hade jag kunnat gambla lite mer i det andra, utan nu blev det mitt safeåk som jag kom trea med", säger hon i ett pressmeddelande.

Kelly Sildaru - bara 13 år - från Estland vann med 90,80 och Tiril Sjåstad Christiansen, Norge, tog hand om andraplatsen med 86,00.

Herrfinalen var av allra högsta klass, men Jesper Tjäder fick inte riktigt till det och slutade på elfteplats med 75,80 poäng. Amerikanen Gus Kenworthy vann - för andra året i rad - med 92,20.

Sven Thorgren, med 28,60 poäng, slutade på elfteplats i snowboard-finalen. Och det var en bra bit ifrån vinnaren Mark Mcmorris, Kanada, 94,40 poäng.

TT