Mål igen för Rasmussen

SPORT

Ishockey. Rookien Dennis Rasmussen slog till igen, en vecka efter NHL-debuten. Han bidrog till Chicagos seger över Vancouver, 4-0, med ett mål och en assist.

Den 25-årige förre Västerås- och Växjöspelaren Rasmussen kallades upp från Chicagos farmarlag Rockford förra måndagen och gjorde mål redan i första matchen. Och i mötet med Vancouver gjorde han sitt andra, genom att peta in pucken i nät sedan ett skott från Bryan Bickell passerat Vancouvers målvakt Ryan Miller i tredje perioden.

– Jag ville bara se till att pucken gick in. Men när jag såg reprisen önskade jag att jag bara låtit pucken gå så Bickell fått målet, säger Rasmussen, till csnchicago.com, om det som kunde ha blivit Bickells första mål för säsongen.

Rasmussen bidrog också med en målgivande passning när Brandon Mashinter fastslog slutresultatet 4-0.

Poäng igen för Kane

Ligans regerande poängkung Patrick Kane serverade en målgivande passning i matchen och klättrade därmed förbi Sidney Crosbys notering med poäng i 25 matcher säsongen 2010-11. Men än har Kane en bit kvar till svenske Mats Sundins svit på 30 matcher för Quebec 1992-93.

Vancouver hade chans till reducering i slutet av tredje perioden, men fick ett power play-mål bortdömt.

Chicagobacken Niklas Hjalmarsson gjorde en assist i matchen som var hans 500:e i NHL, men han har en bit kvar till lagkamraten Marian Hossa, som spelade sin 1 200:e NHL-match.

Haft ryggproblem

När Colorado besegrade St Louis med 3-1 gjorde Carl Söderberg Colorados avslutande mål, i tom kasse med 21,8 sekunder kvar av matchen. Han assisterades av lagkaptenen Gabriel Landeskog, som var tillbaka på isen efter att ha missat två matcher på grund av ryggproblem.

Främsta faktorn bakom Colorados seger var nog ändå målvakten Semjon Varlamov med 42 räddningar.

TT