Hellner redo till helgen

SPORT

Skidor. Till helgen blir det fjärde gången gillt för Marcus Hellner i världscupen, är det tänkt. De tre första tävlingstillfällena i vinter har skidstjärnan tvingats ställa in på grund av luftrörsbesvär, men nu har han anslutit till det svenska landslaget nere i Alperna och ska vara redo för sprint- och distansloppet i Toblach, Italien, till helgen.

Det var tänkt att Hellner skulle den senaste helgens tävlingar i Davos, men med tanke på att det var en tremil på hög höjd på programmet valde han och landslagslagsledningen att ta det säkra före det osäkra och vänta med säsongspremiären i världscupen.

Hellner har bara tävlat en gång i vinter, i en tävling hemma i Gällivare.

På lördag står sprint i fri stil på programmet i Toblach och på söndag åker damerna 10 kilometer och herrarna 15 kilometer i klassisk stil.

FAKTA

Truppen i Toblach

Damer: Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge, Hanna Falk, Ulricehamn, Anna Haag, IFK Mora, Sofia Henriksson, Piteå, Ida Ingemarsdotter, Åsarna, Charlotte Kalla, Piteå, Stina Nilsson, IFK Mora, Jonna Sundling, IFK Umeå, Linn Sömskar, do, Emma Wikén, Åsarna.

Herrar: Simon Andersson, Falun-Borlänge, Daniel Richardsson, Hudiksvall, Johan Edin, IFK Mora, Calle Halfvarsson, Falun-Borlänge, Marcus Hellner, Gellivare, Martin Johansson, IFK Mora, Emil Jönsson, do, Simon Persson, IFK Umeå, Teodor Peterson, do, Karl-Johan Westberg, Borås.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM