Nylander klar för JVM

TT-SPORT

Ishockey. William Nylander är klar för spel i junior-VM i ishockey. Det skriver NHL-laget Toronto Maple Leafs på Twitter.

Toronto skriver att Nylander ansluter till Juniorkronorna efter att AHL-laget Toronto Marlies två bortamatcher i veckan är spelade. Den sista matchen är på fredag.

William Nylander var Sveriges bäste poängplockare i JVM förra året med tio poäng, varav tre mål. Den här säsongen har han dominerat i Toronto Marlies och leder AHL:s poängliga med 33 poäng (14+19) på 25 matcher.

Det finns ett avtal mellan Svenska ishockeyförbundet och NHL som säger att NHL-lagen ska släppa spelare till JVM om de spelar i farmarlagen. Toronto har dröjt med besked om Nylander, men förbundskaptenen Rikard Grönborg sade på tisdagen att han räknade med Nylander då han inte fått några indikationer på att Maple Leafs tänkt plocka upp Nylander i NHL-laget.

– Jag förväntar mig att han kommer att vara på plats när vi landar i Finland, sade förbundskaptenen Rikard Grönborg på tisdagen.

I JVM kan 19-åringen få spela i samma kedja som sin två år yngre bror Alexander.

– Det skulle vara riktigt häftigt, vi tänker likadant på isen och då blir det lättare för båda, sade Alexander Nylander.

I nästa vecka spelar Juniorkronorna två träningsmatcher mot Slovakien och Kanada innan JVM sätter igång på annandag jul i Helsingfors med match mot Schweiz.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM